Рома купује да прода, Санабрија иде у Атлетико?!

Антонио Санабрија требао би да се врати у Рому, али тек толико да буде поново продан, овог пута Атлетико Мадриду.

Фудбал 08.11.2017 | 08:00
Рома купује да прода, Санабрија иде у Атлетико?!
Након побједоносног гола против Реал Мадрида, нападач Бетиса Антонио Санабрија нашао се на мети Атлетико Мадрида. Дијего Симеоне жели парагвајског нападача, међутим, за овај трансфер кључну улогу има Рома!

Након великог интересовања за Санабрију, “вучица” не жели пропустити прилику да добро заради и активираће право поновног откупа како би вратила свог некадашњег играча, а потом га продала Атлетику, пише “Калчомеркато”.

Парагвајски нападач није се снашао у Роми, у коју је стигао 2014. године из Сассуола, па је прво позајмљен Спортингу, а након прилично добре сезоне у Хихону продан је Бетису.

Продаја играча који је постигао 11 голова на 29 утакмица за Спортинг за 7,5 милиона евра можда се чинила као лош посао, међутим, Рома је успјела да договори 50 одсто процента од наредне продаје, али и још једну битну клаузулу  - право поновног откупа у износу од 11 милиона долара.

Парагвајски репрезентативац у међувремену је наставио са добрим играма и од почетка сезоне постигао седам голова у Примери, међу којима и гол Реалу.



Санабрија је сада врло тражена роба на фудбалском тржишту и Рома не жели да пропусти прилику да га откупи, а затим препрода и тако добро заради.

“Вучица” не жели да чека, јер ће сљедеће сезоне откупна цијена износити 14,5 милиона евра , али ни због тога што већ има сигурног купца – Атлетико Мадрид.

Тренер Атлетика Дијего Симеоне жели да појача напад, а спортски директор Роме Монћи, према наводима “Калчомерката” вољан се да пристане на понуду, која ће укључивати и уругвајског дефанзивца Хозеа Марију Хименеза.

Дефанзивац је одиграо шест утакмица за Атлетико ове сезоне и није у првом плану код Симеона, па би он требао пут Рима, а “вучица” ће осим овог дефанзивца добити и вјероватно лијепу своту новца.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар