Roma kupuje da proda, Sanabrija ide u Atletiko?!

Antonio Sanabrija trebao bi da se vrati u Romu, ali tek toliko da bude ponovo prodan, ovog puta Atletiko Madridu.

Fudbal 08.11.2017 | 08:00
Roma kupuje da proda, Sanabrija ide u Atletiko?!
Nakon pobjedonosnog gola protiv Real Madrida, napadač Betisa Antonio Sanabrija našao se na meti Atletiko Madrida. Dijego Simeone želi paragvajskog napadača, međutim, za ovaj transfer ključnu ulogu ima Roma!

Nakon velikog interesovanja za Sanabriju, “vučica” ne želi propustiti priliku da dobro zaradi i aktiviraće pravo ponovnog otkupa kako bi vratila svog nekadašnjeg igrača, a potom ga prodala Atletiku, piše “Kalčomerkato”.

Paragvajski napadač nije se snašao u Romi, u koju je stigao 2014. godine iz Sassuola, pa je prvo pozajmljen Sportingu, a nakon prilično dobre sezone u Hihonu prodan je Betisu.

Prodaja igrača koji je postigao 11 golova na 29 utakmica za Sporting za 7,5 miliona evra možda se činila kao loš posao, međutim, Roma je uspjela da dogovori 50 odsto procenta od naredne prodaje, ali i još jednu bitnu klauzulu  - pravo ponovnog otkupa u iznosu od 11 miliona dolara.

Paragvajski reprezentativac u međuvremenu je nastavio sa dobrim igrama i od početka sezone postigao sedam golova u Primeri, među kojima i gol Realu.



Sanabrija je sada vrlo tražena roba na fudbalskom tržištu i Roma ne želi da propusti priliku da ga otkupi, a zatim preproda i tako dobro zaradi.

“Vučica” ne želi da čeka, jer će sljedeće sezone otkupna cijena iznositi 14,5 miliona evra , ali ni zbog toga što već ima sigurnog kupca – Atletiko Madrid.

Trener Atletika Dijego Simeone želi da pojača napad, a sportski direktor Rome Monći, prema navodima “Kalčomerkata” voljan se da pristane na ponudu, koja će uključivati i urugvajskog defanzivca Hozea Mariju Himeneza.

Defanzivac je odigrao šest utakmica za Atletiko ove sezone i nije u prvom planu kod Simeona, pa bi on trebao put Rima, a “vučica” će osim ovog defanzivca dobiti i vjerovatno lijepu svotu novca.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar