Танасковић се бори и за СП у рукомету, у Србији!

Београд би 2020. могао бити домаћин још једног великог такмичења.

Остали спортови 08.11.2017 | 08:30
Танасковић се бори и за СП у рукомету, у Србији!
После добијања Светског школског првенства у баскету 3 на 3, које ће се одржати у нашем главном граду 2018, челни људи Светске школске спортске федерације (ИСФ) спремни су да организацију Светског првенства у рукомету за школарце доделе Србији и Београду.

Ову вест потврдио је и председник Савеза за школски спорт Србије, легендарни одбојкаш Жељко Танасковић.

Он је истакао да жеља постоји, и да сада следи обавештење Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Србије, за добијање сагласности да се овако велико такмичење одржи у Београду.

“Током недавног боравка у Италији на светском форуму ИСФ, много представника страних федерација истакло је да су сигурни да би Београд био одличан домаћин рукометног такмичења. Оно што је веома важно јесте да сада сви знају, да је Србија постала стабилна земља, са озбиљном владом, а то су пресудне ствари. Такође сам пренео челним људима ИСФ и да наш савез велику подршку има у Министарству омладине и спорта, које подржава наше пројекте. И да се министар Вања Удовичић свакодневно бори за промоцију не само професионалног спорта, већ и аматерског, школског и студентског спорта. Београд је прошле године био сјајан домаћин Светског школског одбојкашког првенства. Тада смо свима показали наше способности”, каже Жељко Танасковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар