Одлазак фудбалског Моцарта: Пирло рекао - доста је!

Легендарни италијански фудбалер Андреа Пирло завршио је каријеру одигравши последњи меч за Њујорк Сити у полуфиналу Источне конференције плеј-офа МЛС лиге.

Фудбал 07.11.2017 | 16:00
Одлазак фудбалског Моцарта: Пирло рекао - доста је!
Пирло (38) је у победи Њујорка над Колумбусом 2:0, која је означила елиминацију због пораза 4:1 у првом мечу, ушао у игру у 90. минуту и добио овације целог стадиона.

Током 20-годишње професионалне каријере Пирло је био један од најбољих везиста света, надимак Моцарт најбоље говори о његовој игре и креацији у Бреши, Ређини, Интеру, Милану, Јувентусу и две године у Њујорку.

Највеће клупске успехе бележио је наступајући за Милану у периоду од 2001. до 2011. године када је дао велики допринос у освајању по два трофеја Лиге шампиона, Серије А и УЕФА Суперкупа, као и Светског клупског првенства.

И са репрезентацијом Италије, чији је дрес носио 116 пута, успео је да достигне висине јер је освојио титулу првака света на Мундијалу у Немачкој 2006.

Њему следећег месеца истиче уговор са Њујорком, а спекулише се да би ускоро могао да се придружи стручном штабу менаџера Челсија Антонија Контеа.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вв

07.11.2017 16:53

Легенда.Најбољи преглед игре на свијету

ОДГОВОРИТЕ