Odlazak fudbalskog Mocarta: Pirlo rekao - dosta je!

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo završio je karijeru odigravši poslednji meč za Njujork Siti u polufinalu Istočne konferencije plej-ofa MLS lige.

Fudbal 07.11.2017 | 16:00
Odlazak fudbalskog Mocarta: Pirlo rekao - dosta je!
Pirlo (38) je u pobedi Njujorka nad Kolumbusom 2:0, koja je označila eliminaciju zbog poraza 4:1 u prvom meču, ušao u igru u 90. minutu i dobio ovacije celog stadiona.

Tokom 20-godišnje profesionalne karijere Pirlo je bio jedan od najboljih vezista sveta, nadimak Mocart najbolje govori o njegovoj igre i kreaciji u Breši, Ređini, Interu, Milanu, Juventusu i dve godine u Njujorku.

Najveće klupske uspehe beležio je nastupajući za Milanu u periodu od 2001. do 2011. godine kada je dao veliki doprinos u osvajanju po dva trofeja Lige šampiona, Serije A i UEFA Superkupa, kao i Svetskog klupskog prvenstva.

I sa reprezentacijom Italije, čiji je dres nosio 116 puta, uspeo je da dostigne visine jer je osvojio titulu prvaka sveta na Mundijalu u Nemačkoj 2006.

Njemu sledećeg meseca ističe ugovor sa Njujorkom, a spekuliše se da bi uskoro mogao da se pridruži stručnom štabu menadžera Čelsija Antonija Kontea.



Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vv

07.11.2017 16:53

Legenda.Najbolji pregled igre na svijetu

ODGOVORITE