Мркоњић добио кривичну пријаву

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднело кривичну пријаву против 14 одговорних лица на челу са бившим министром Милутином Мркоњићем, због деонице пута Уб - Лајковац на Коридору 11, која никада није пуштена у саобраћај!

Србија 06.11.2017 | 09:53
Мркоњић добио кривичну пријаву
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на чијем је челу Зорана Михајловић, поднело је кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал против 14 одговорних лица на челу са бившим министром Милутином Мркоњићем, због деонице пута Уб - Лајковац на Коридору 11, која никада није пуштена у саобраћај, пишу данашње "Вечерње новости".

Како се наводи, на тој траси, асфалтирано је 4,5 од укупно 12,5 километара, али ће морати из почетка да се ради, јер су уочена бројна оштећења, а утврђено је и да су мајстори уградили глину у основу ауто пута. За те радове биће потребно око милијарду динара, односно више од осам милиона евра.

"Новости" пишу да су кривичне пријаве поднете и против директора грађевинских предузећа ПзП "Београд" Боре Јелића, АС "Путеви Ужице" Милана Бојовића и Ратомира Тодоровића, директора АД "Планум", које су биле извођачи радова.

На списку осумњичених су и инжењери из Института за путеве, "Коридора Србије" и Саобраћајног института "ЦИП", који су били ангажовани као надзорни орган и требало је да укажу на пропусте и коришћење неадекватног материјала.

"Новости" пишу и да су у Министарству, после извештаја Саобраћајног института "ЦИП" и "Путева Србије" о стању ове саобраћајнице, одлучили да надлежни правосудни органи утврде да ли постоји и колика је одговорност људи који су радили на овом пројекту, јер ће санација већ урађеног ауто-пута морати да се плати из буџета.

Изградња ове деонице започела је 2010, а заврсена 2014. године, а радови су коштали 75 милиона евра из републичког буџета, што значи да је директну контролу над плаћањем имало ресорно Министарство, чији је министар у то време био Милутин Мркоњић, додају "Новости".

(Ало)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

кмкок

06.11.2017 09:18

Пјеваљке пуно костају... ста цовјек да ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

06.11.2017 09:25

Предизборна кампања...ништа се страшно десити неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунто

06.11.2017 11:28

Па не воли њега Бекута сто је он млад и лијеп,него сто се дебело накро дрзавних пара,и сто је пун ко брод.

Name

Да Да

06.11.2017 12:28

Бекута стара спонзоруса бавила се она овим занатом одавно да је цему ваљала не би остала неудата сас је јасно засто она стално скаце око овог гроба и као воли га.