Mrkonjić dobio krivičnu prijavu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo krivičnu prijavu protiv 14 odgovornih lica na čelu sa bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem, zbog deonice puta Ub - Lajkovac na Koridoru 11, koja nikada nije puštena u saobraćaj!

Srbija 06.11.2017 | 09:53
Mrkonjić dobio krivičnu prijavu
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu Zorana Mihajlović, podnelo je krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv 14 odgovornih lica na čelu sa bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem, zbog deonice puta Ub - Lajkovac na Koridoru 11, koja nikada nije puštena u saobraćaj, pišu današnje "Večernje novosti".

Kako se navodi, na toj trasi, asfaltirano je 4,5 od ukupno 12,5 kilometara, ali će morati iz početka da se radi, jer su uočena brojna oštećenja, a utvrđeno je i da su majstori ugradili glinu u osnovu auto puta. Za te radove biće potrebno oko milijardu dinara, odnosno više od osam miliona evra.

"Novosti" pišu da su krivične prijave podnete i protiv direktora građevinskih preduzeća PzP "Beograd" Bore Jelića, AS "Putevi Užice" Milana Bojovića i Ratomira Todorovića, direktora AD "Planum", koje su bile izvođači radova.

Na spisku osumnjičenih su i inženjeri iz Instituta za puteve, "Koridora Srbije" i Saobraćajnog instituta "CIP", koji su bili angažovani kao nadzorni organ i trebalo je da ukažu na propuste i korišćenje neadekvatnog materijala.

"Novosti" pišu i da su u Ministarstvu, posle izveštaja Saobraćajnog instituta "CIP" i "Puteva Srbije" o stanju ove saobraćajnice, odlučili da nadležni pravosudni organi utvrde da li postoji i kolika je odgovornost ljudi koji su radili na ovom projektu, jer će sanacija već urađenog auto-puta morati da se plati iz budžeta.

Izgradnja ove deonice započela je 2010, a zavrsena 2014. godine, a radovi su koštali 75 miliona evra iz republičkog budžeta, što znači da je direktnu kontrolu nad plaćanjem imalo resorno Ministarstvo, čiji je ministar u to vreme bio Milutin Mrkonjić, dodaju "Novosti".

(Alo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kmkok

06.11.2017 09:18

Pjevaljke puno kostaju... sta covjek da radi...

ODGOVORITE
Name

Draganče

06.11.2017 09:25

Predizborna kampanja...ništa se strašno desiti neće.

ODGOVORITE
Name

punto

06.11.2017 11:28

Pa ne voli njega Bekuta sto je on mlad i lijep,nego sto se debelo nakro drzavnih para,i sto je pun ko brod.

Name

Da Da

06.11.2017 12:28

Bekuta stara sponzorusa bavila se ona ovim zanatom odavno da je cemu valjala ne bi ostala neudata sas je jasno zasto ona stalno skace oko ovog groba i kao voli ga.