Условна слобода за Пуџдемона

Смијењени каталонски предсједник Карлес Пуџдемон и четворица бивших чланова његове владе за којима је издан европски налог за хапшење, пуштени су на условну слободу по одлуци истражног судије у Бриселу, пренијеле су агенције.

Свијет 06.11.2017 | 09:24
Условна слобода за Пуџдемона
Смијењени предсједник Каталоније Карлес Пуџдемон и четири бивша министра тог шпанског региона пуштени су на условну слободу након саслушања које је пред судом у Бриселу трајало више од 10 сати, преноси Ројтерс позивајући се на белгијску телевизију ВРТ.

Услови пуштања на слободу за сада нису познати, пренијела је телевизија Ал Џазира Балканс.

Пуџдемон и бивши министри Марија Серет, Антони Комин, Луис Пуиг и Клара Понсати предали су се јуче полицији у Бриселу, послије чега су одведени у екстрадициони притвор.

Они су отишли у Белгију прошле недјеље пошто су их шпанске власти смијениле, примјењујући специјална овлашћења у циљу спрјечавања незаконите сецесије Каталоније.

Шпански суд је издао европске налоге за њихово хапшење због побуне послије проглашења независности Каталоније од Шпаније.

Смијењени каталонски лидер изјавио је прекјуче да је спреман да сарађује са белгијским властима, након што је Шпанија затражила Европски налог за хапшење.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Циркус

06.11.2017 08:31

Побјегуља. Побјегао ко млада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

06.11.2017 08:36

Ствар је у томе сто су се Белгијанци валили у проблем без потребе. Сад не знају да ли да га изруце или не јер исте ствари имају у свом двористу. Ако га подрзе Фламанци це тразити независност...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

06.11.2017 09:08

Јос један доказ да су ти велико јунаци само обицне кукавице и гледају да се спасе а народ а гласаци никога то не интересује имамо слицни примјера.

ОДГОВОРИТЕ