ПЛ: Дербији Ситију и Челсију! И још...

Јунајтед посрнуо, Конте "преживео"! У дербију 11. кола Премијер лиге Челси код куће победио Манчестер јунајтед 1:0. Пенал, офсајд - победа Ситија! Манчестер сити савладао Арсенал 3:1 у 11. колу Премијер лиге. "Лејн", "Селхурст", "Вембли" - 1:0! Стадиони се смењују, али не и исход када се састају Тотенхем - Кристал Палас.

Фудбал 06.11.2017 | 09:00
ПЛ: Дербији Ситију и Челсију! И још...
На месту где су једни за другим пали Ливерпул 3:1 и Реал Мадрид 4:1, фудбалери Тотенхема некако су савладали данас тврди и опасни Кристал Палас који је, иако је имао шансе и на 0:0 и на 1:0, остао "стопроцентан" ове сезоне на гостовањима у Премијер лиги (0/18 могућих бодова).

Тотенхем - Кристал Палас 1:0 (0:0) голом Хеунг-мин Сона у 64. минуту за пети лигашки тријумф домаћих у овом малом престоничком ривалитету.

"Певци" менаџера Маурисија Покетина трећи пут узастопно победили су "орлове" резултатом 1:0, након што су прошле сезоне кључне поготке постизали Кристијан Ериксен на "Селхурст парку" и Виктор Вањама на " Вајт харт лејн".

Ови бодови драгоценији су за Тотенхем утолико што су остварени без двојице повређенихм а веома важних играча: голмана Уга Лориса и везисте Деле Алија, који је постизајући два гола у тријумфу над Реал Мадридом од 3:1 зарадио и повреду.

Наш репрезентативац Лука Миливојевић одиграо је свих 90 минута у тиму искусног менаџера Роја Хоџсона, који је имао добру тактику за меч на највећем енглеском стадиону, али који је и сам уживао у начину на који је Сон са ивице шеснаестерца пласирао лопту у "малу мрежу" за други гол ове сезоне у Премијер лиги, а трећи укупно.

Сону, репрезентативцу Јужне Кореје са којом ће се Србија састати наредног понедељка у пријатељској утакмици, је ово био 20. гол у Премијер лиги и он је тако постао најбољи стрелац овог такмичења пореклом из Азије.

Фудбалери Тотенхема у наредном колу гостују Арсеналу у дербију северног Лондона, а Палас дочекује Евертон.

Пенал, офсајд - победа Ситија! Манчестер сити савладао Арсенал 3:1 у 11. колу Премијер лиге.

Казнена експедија Пепа Гаврдиоле наставља поход ка шампионској титули.

Манчестер сити победио је Арсенал 3:1 (1:0) у мечу 11. кола Премијер лиге. Али, "тобџије" грме на судију Мајкла Оливера, за кога сматрају да је главни креатор њиховог пораза.

По приказаном на "Етихаду" - све је деловало једноставно за домаћина. Мада, руку на среце, трећи гол Ситија није требало да се догоди у 74. минуту.

"Грађани" су повели после 19 минута. Комплетну одбрану Арсенала изиграли су Кевин де Брујне и Фернандињо. Одиграли су дупли пас, да би напад завршио Белгијанац врло лепим ударцем са ивице казненог простора искоса са леве стране. Гађао је по земљи даљи угао и погодио... Петр Чех, који је пре тога скинуо неколико одличних прилика, овај пут је био немоћан.

Оливер није погрешио када је у 50. минуту досудио пенал за Манчестер сити, јер је прекршај Наћа Монреала заиста постојао над Рахимом Стерлингом, после невероватног дугачког паса Фернандиња. Серхио Агуеро је лако реализивао најстрожу казну и дуплирао предност домаћина.

Наду Венгеровој екипи вратио је Александер Лаказет у 65. минуту. Пре тога је асистирао Арон Ремзи.

Ипак, све је било решено девет минута касније и то после грешке линијског судије, који није сигнализирао офсајд Силви, иако је био очигледан. Уследио је тачан пас и сигуран шут Габријела Хесуса.

Сити има утакмицу више и осам бодова предности у односу на Манчестер јунајтед, као и Тотенхем, с којим је изједначен по броју одиграних мечева.

Арсенал је шести са 19 бодова...

Јунајтед посрнуо, Конте "преживео"! У дербију 11. кола Премијер лиге Челси код куће победио Манчестер јунајтед 1:0.

Антонио Конте, гледано из угла тренера Челсија, добио је можда и најбитнији меч од када је постао менаџер "плаваца".

Челси је у дербију 11. кола Премијер лиге победио Манчестер јунајтед пред својим навијачима 1:0 (0:0) и тако, барем још неко време, спречио власника Романа Абрамовича да се захвали Контеу.

Лондонски клуб је у свим сегментима надиграо Јунајтед и тако га за велики корак удаљио од титуле, јер Манчестер сити после тријумфа у још једном дербију против Арсенала има "плус осам".

Тим Жозеа Муриња ни по чему није уверио своје навијаче, али и остале љубитеље фудбала због чега заслужује титулу ове сезоне. Челси је био далеко бољи и опаснији, а гости су најбоље прилике створили у 87. и 90 минуту и то пошто је Маркус Рашфорд затегао са 16-17 метара, односно Марун Фелаини примио дугачку лопту на груди око пенала и из волеја шутирао, а Тибо Куртоа одбранио.

Уосталом, Јунајтед је знаке озбиљне екипе почео да даје тек у последњих неколико минута. До тада, Челси је постигао гол и пропустио пар одличних прилика да реши дуел на "Стамфорд Бриџу".

Тренутак одлуке у 55. минуту уједно је био и најлепши на утакмици. Цезар Азпиликуета је повео контру Челсија и када се очекивало да одложи лопту на десну страну, он је центрирао, а Алваро Мората, који се у моменту убацивања налазио на 18 метара од гола, утрчао и главом врло лепо савладао Де Хеу.

Немања Матић играо је свих 90 минута, али се уклопио и сивило екипе са шампионским амбицијама, које су после ове вечери дефинитивно спласле.

Челси је сада пришао Манчестер јунајтеду и Тотенхему на бод заостатка.

Резултати 11. кола:

Тотенхем - Кристал Палас 1:0 (0:0)
/Сон 64/

Манчестер сити - Арсенал 3:1 (1:0)
/Де Брујне 19, Агуеро 50п, Хесус 74 - Лаказет 65/

Челси - Манчестер јунајтед 1:0 (0:0)
/Мората 55/

Евертон - Вотфорд 3:2 (0:0)
/Ниасе 67, Калвер-Левин 74, Беинс 90п - Ричарлисон 46, Кабаселе 64/

субота

Стоук - Лестер 2:2 (1:1)
/Шаћири 39, Крауч 73 - Ибора 33, Махрез 60/

Хадерсфилд - ВБА 1:0 (1:0)
/Ван ла Пара 44/

Њукасл - Борнмут 0:1 (0:0)
/Кук 90+2/

Саутемптон - Барнли 0:1 (0:1)
/Воукс 81/

Свонси - Брајтон 0:1 (0:1)
/Мареј 29/

Вест Хем - Ливерпул 1:4 (0:2)
/Ланцини 55 - Салах 21, 75, Матип 24, Окслејд-Чемберлејн 56/

Табела: Манчестер сити 31, Манчестер јунајтед 23, Тотенхем 23, Челси 22, Ливерпул 19, Арсенал 19, Барнли 19, Вотфорд 15, Брајтон 15, Хадерсфилд 15, Њукасл 14, Лестер 13, Саутемптон 13, Стоук 12, Евертон 11, ВБА 10, Борнмут 10, Вест Хем (-1) 9, Свонси 8, Кристал Палас 4.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар