PL: Derbiji Sitiju i Čelsiju! I još...

Junajted posrnuo, Konte "preživeo"! U derbiju 11. kola Premijer lige Čelsi kod kuće pobedio Mančester junajted 1:0. Penal, ofsajd - pobeda Sitija! Mančester siti savladao Arsenal 3:1 u 11. kolu Premijer lige. "Lejn", "Selhurst", "Vembli" - 1:0! Stadioni se smenjuju, ali ne i ishod kada se sastaju Totenhem - Kristal Palas.

Fudbal 06.11.2017 | 09:00
PL: Derbiji Sitiju i Čelsiju! I još...
Na mestu gde su jedni za drugim pali Liverpul 3:1 i Real Madrid 4:1, fudbaleri Totenhema nekako su savladali danas tvrdi i opasni Kristal Palas koji je, iako je imao šanse i na 0:0 i na 1:0, ostao "stoprocentan" ove sezone na gostovanjima u Premijer ligi (0/18 mogućih bodova).

Totenhem - Kristal Palas 1:0 (0:0) golom Heung-min Sona u 64. minutu za peti ligaški trijumf domaćih u ovom malom prestoničkom rivalitetu.

"Pevci" menadžera Maurisija Poketina treći put uzastopno pobedili su "orlove" rezultatom 1:0, nakon što su prošle sezone ključne pogotke postizali Kristijan Eriksen na "Selhurst parku" i Viktor Vanjama na " Vajt hart lejn".

Ovi bodovi dragoceniji su za Totenhem utoliko što su ostvareni bez dvojice povređenihm a veoma važnih igrača: golmana Uga Lorisa i veziste Dele Alija, koji je postizajući dva gola u trijumfu nad Real Madridom od 3:1 zaradio i povredu.

Naš reprezentativac Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta u timu iskusnog menadžera Roja Hodžsona, koji je imao dobru taktiku za meč na najvećem engleskom stadionu, ali koji je i sam uživao u načinu na koji je Son sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u "malu mrežu" za drugi gol ove sezone u Premijer ligi, a treći ukupno.

Sonu, reprezentativcu Južne Koreje sa kojom će se Srbija sastati narednog ponedeljka u prijateljskoj utakmici, je ovo bio 20. gol u Premijer ligi i on je tako postao najbolji strelac ovog takmičenja poreklom iz Azije.

Fudbaleri Totenhema u narednom kolu gostuju Arsenalu u derbiju severnog Londona, a Palas dočekuje Everton.

Penal, ofsajd - pobeda Sitija! Mančester siti savladao Arsenal 3:1 u 11. kolu Premijer lige.

Kaznena ekspedija Pepa Gavrdiole nastavlja pohod ka šampionskoj tituli.

Mančester siti pobedio je Arsenal 3:1 (1:0) u meču 11. kola Premijer lige. Ali, "tobdžije" grme na sudiju Majkla Olivera, za koga smatraju da je glavni kreator njihovog poraza.

Po prikazanom na "Etihadu" - sve je delovalo jednostavno za domaćina. Mada, ruku na srece, treći gol Sitija nije trebalo da se dogodi u 74. minutu.

"Građani" su poveli posle 19 minuta. Kompletnu odbranu Arsenala izigrali su Kevin de Brujne i Fernandinjo. Odigrali su dupli pas, da bi napad završio Belgijanac vrlo lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora iskosa sa leve strane. Gađao je po zemlji dalji ugao i pogodio... Petr Čeh, koji je pre toga skinuo nekoliko odličnih prilika, ovaj put je bio nemoćan.

Oliver nije pogrešio kada je u 50. minutu dosudio penal za Mančester siti, jer je prekršaj Naća Monreala zaista postojao nad Rahimom Sterlingom, posle neverovatnog dugačkog pasa Fernandinja. Serhio Aguero je lako realizivao najstrožu kaznu i duplirao prednost domaćina.

Nadu Vengerovoj ekipi vratio je Aleksander Lakazet u 65. minutu. Pre toga je asistirao Aron Remzi.

Ipak, sve je bilo rešeno devet minuta kasnije i to posle greške linijskog sudije, koji nije signalizirao ofsajd Silvi, iako je bio očigledan. Usledio je tačan pas i siguran šut Gabrijela Hesusa.

Siti ima utakmicu više i osam bodova prednosti u odnosu na Mančester junajted, kao i Totenhem, s kojim je izjednačen po broju odigranih mečeva.

Arsenal je šesti sa 19 bodova...

Junajted posrnuo, Konte "preživeo"! U derbiju 11. kola Premijer lige Čelsi kod kuće pobedio Mančester junajted 1:0.

Antonio Konte, gledano iz ugla trenera Čelsija, dobio je možda i najbitniji meč od kada je postao menadžer "plavaca".

Čelsi je u derbiju 11. kola Premijer lige pobedio Mančester junajted pred svojim navijačima 1:0 (0:0) i tako, barem još neko vreme, sprečio vlasnika Romana Abramoviča da se zahvali Konteu.

Londonski klub je u svim segmentima nadigrao Junajted i tako ga za veliki korak udaljio od titule, jer Mančester siti posle trijumfa u još jednom derbiju protiv Arsenala ima "plus osam".

Tim Žozea Murinja ni po čemu nije uverio svoje navijače, ali i ostale ljubitelje fudbala zbog čega zaslužuje titulu ove sezone. Čelsi je bio daleko bolji i opasniji, a gosti su najbolje prilike stvorili u 87. i 90 minutu i to pošto je Markus Rašford zategao sa 16-17 metara, odnosno Marun Felaini primio dugačku loptu na grudi oko penala i iz voleja šutirao, a Tibo Kurtoa odbranio.

Uostalom, Junajted je znake ozbiljne ekipe počeo da daje tek u poslednjih nekoliko minuta. Do tada, Čelsi je postigao gol i propustio par odličnih prilika da reši duel na "Stamford Bridžu".

Trenutak odluke u 55. minutu ujedno je bio i najlepši na utakmici. Cezar Azpilikueta je poveo kontru Čelsija i kada se očekivalo da odloži loptu na desnu stranu, on je centrirao, a Alvaro Morata, koji se u momentu ubacivanja nalazio na 18 metara od gola, utrčao i glavom vrlo lepo savladao De Heu.

Nemanja Matić igrao je svih 90 minuta, ali se uklopio i sivilo ekipe sa šampionskim ambicijama, koje su posle ove večeri definitivno splasle.

Čelsi je sada prišao Mančester junajtedu i Totenhemu na bod zaostatka.

Rezultati 11. kola:

Totenhem - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Son 64/

Mančester siti - Arsenal 3:1 (1:0)
/De Brujne 19, Aguero 50p, Hesus 74 - Lakazet 65/

Čelsi - Mančester junajted 1:0 (0:0)
/Morata 55/

Everton - Votford 3:2 (0:0)
/Niase 67, Kalver-Levin 74, Beins 90p - Ričarlison 46, Kabasele 64/

subota

Stouk - Lester 2:2 (1:1)
/Šaćiri 39, Krauč 73 - Ibora 33, Mahrez 60/

Hadersfild - VBA 1:0 (1:0)
/Van la Para 44/

Njukasl - Bornmut 0:1 (0:0)
/Kuk 90+2/

Sautempton - Barnli 0:1 (0:1)
/Vouks 81/

Svonsi - Brajton 0:1 (0:1)
/Marej 29/

Vest Hem - Liverpul 1:4 (0:2)
/Lancini 55 - Salah 21, 75, Matip 24, Okslejd-Čemberlejn 56/

Tabela: Mančester siti 31, Mančester junajted 23, Totenhem 23, Čelsi 22, Liverpul 19, Arsenal 19, Barnli 19, Votford 15, Brajton 15, Hadersfild 15, Njukasl 14, Lester 13, Sautempton 13, Stouk 12, Everton 11, VBA 10, Bornmut 10, Vest Hem (-1) 9, Svonsi 8, Kristal Palas 4.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar