Париз: Крајиновић стао на сет од титуле!

Српски тенисер није успео да добије и осми меч на париском мастерсу. Џек Сок победом у финалу обезбедио наступ на АТП шампионату у Лондону.

Тенис 06.11.2017 | 08:30
Париз: Крајиновић стао на сет од титуле!
Крај није био као у сну, али Филип Крајиновић је у претходних 10 дана у Паризу урадио огроман посао за себе и српски тенис.

У години у којој је освојио пет титула на "челинџерима", а одиграо само два меча на АТП нивоу такмичења (прошлог месеца у Москви), Крајиновић је право ниоткуда дошао до финала мастерса у париској дворани "Берси".

Сјајно је одиграо први сет, али је у другом дозволио Џеку Соку да се врати у живот и Американцу је то било довољно за преокрет.

Филип Крајиновић - Џек Сок 7:5, 4:6, 1:6!

Сок је у трећем сету освојио шест гемова заредом, а кључне кораке ка тријумфу направио је брејковима за 2:1 и 4:1, када је у преломним моментима одиграо неколико феноменалних удараца и директно зарађеним поенима заслужио да слави.

Да ли је Филипу понестало снаге, да ли је психолошки пао под утицај размишљања о тријумфу какав није остварио ниједан српски тенисер осим Новака Ђоковића...

Није толико ни важно, у поређењу са чињеницом да је некадашњи суперталенат са 77. дошао на 33. место АТП листе, зарадио огромних 418.000 евра и тиме себи омогућио много растерећенији почетак припрема за следећу сезону.

Што је најважније, видео је да оно што ради са тренером Петром Поповићем има смисла и да са својих 25 година може још много да напредује.

"Ово је најбоља недеља у мом животу. Хвала мом тиму, тренеру Петру. Никад нећу заборавити овај моменат. Из квалификација сам дошао до финала и тиме се мој сан остварио. Видимо се следеће године", рекао је Крајиновић приликом свечане церемоније.

Џек Сок је освајањем титуле "скочио" на девето место АТП листе, што му је донело "карту" за АТП шампионат, турнир осморице најбољих у сезони, који се одржава од 12. до 19. новембра у Лондону.

Стен Вавринка, који је и даље боље рангиран, одавно је на паузи због повреде, па ће Американац путовати у престоницу Велике Британије као први следећи на листи. Тамо ће бити још Надал, Федерер, Зверев, Тим, Чилић, Димитров и Гофан.

"Филип је играо сјајно, победио је неке велике играче и надам се да ово није последње велико финале које играмо један против другог. Честитке њему и његовом тиму, ово је био невероватан начин да се дође до финала", одао је Сок признање Крајиновићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар