Pariz: Krajinović stao na set od titule!

Srpski teniser nije uspeo da dobije i osmi meč na pariskom mastersu. Džek Sok pobedom u finalu obezbedio nastup na ATP šampionatu u Londonu.

Tenis 06.11.2017 | 08:30
Pariz: Krajinović stao na set od titule!
Kraj nije bio kao u snu, ali Filip Krajinović je u prethodnih 10 dana u Parizu uradio ogroman posao za sebe i srpski tenis.

U godini u kojoj je osvojio pet titula na "čelindžerima", a odigrao samo dva meča na ATP nivou takmičenja (prošlog meseca u Moskvi), Krajinović je pravo niotkuda došao do finala mastersa u pariskoj dvorani "Bersi".

Sjajno je odigrao prvi set, ali je u drugom dozvolio Džeku Soku da se vrati u život i Amerikancu je to bilo dovoljno za preokret.

Filip Krajinović - Džek Sok 7:5, 4:6, 1:6!

Sok je u trećem setu osvojio šest gemova zaredom, a ključne korake ka trijumfu napravio je brejkovima za 2:1 i 4:1, kada je u prelomnim momentima odigrao nekoliko fenomenalnih udaraca i direktno zarađenim poenima zaslužio da slavi.

Da li je Filipu ponestalo snage, da li je psihološki pao pod uticaj razmišljanja o trijumfu kakav nije ostvario nijedan srpski teniser osim Novaka Đokovića...

Nije toliko ni važno, u poređenju sa činjenicom da je nekadašnji supertalenat sa 77. došao na 33. mesto ATP liste, zaradio ogromnih 418.000 evra i time sebi omogućio mnogo rasterećeniji početak priprema za sledeću sezonu.

Što je najvažnije, video je da ono što radi sa trenerom Petrom Popovićem ima smisla i da sa svojih 25 godina može još mnogo da napreduje.

"Ovo je najbolja nedelja u mom životu. Hvala mom timu, treneru Petru. Nikad neću zaboraviti ovaj momenat. Iz kvalifikacija sam došao do finala i time se moj san ostvario. Vidimo se sledeće godine", rekao je Krajinović prilikom svečane ceremonije.

Džek Sok je osvajanjem titule "skočio" na deveto mesto ATP liste, što mu je donelo "kartu" za ATP šampionat, turnir osmorice najboljih u sezoni, koji se održava od 12. do 19. novembra u Londonu.

Sten Vavrinka, koji je i dalje bolje rangiran, odavno je na pauzi zbog povrede, pa će Amerikanac putovati u prestonicu Velike Britanije kao prvi sledeći na listi. Tamo će biti još Nadal, Federer, Zverev, Tim, Čilić, Dimitrov i Gofan.

"Filip je igrao sjajno, pobedio je neke velike igrače i nadam se da ovo nije poslednje veliko finale koje igramo jedan protiv drugog. Čestitke njemu i njegovom timu, ovo je bio neverovatan način da se dođe do finala", odao je Sok priznanje Krajinoviću.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar