Радичевић: Сви да гриземо против Партизана!

“Биће то ново искуство за мене”.

Кошарка 06.11.2017 | 14:30
Радичевић: Сви да гриземо против Партизана!
У понедељак нас чека први вечити дерби у сезони, Партизан ће дочекати Црвену звезду у АБА лиги (21х). Тим поводом разговарали смо с плејмејкером црвено-белих, Николом Радичевићем, и питали га за очекивања у овом дуелу који вреди много више од саме победе или пораза.

Радичевић каже да је његов тим у веома тешком ритму, али да то ни случајно не узима као алиби већ да ће се и он и саиграчи потрудити да потпуно спремни изађу на мегдан Партизану.

И да је пораз против Бамберга већ "заборављен".

"Ни после победе ни после пораза нема нити падања у депресију нити неке велике еуфорије. Паклен је ритам у сезони генерално. Играмо утакмице на два-три дана. Не смемо да дозволимо да нас ово поремети на било који начин. Треба да се припремимо за утакмицу с Партизаном која је веома битна за нас", каже Никола за наш сајт.

Умор је присутан, али...

"Исцрпљени јесмо, али нема ту оправдања. Професионалци смо, морамо да дамо максимум сваки пут када изађемо на терен. Умор је саставни део нашег посла и то не сме да буде никакво оправдање".

Биће то први дерби Радичевића. Каква су очекивања?

"Да, да, први дерби професионално. Генерално сам гледао доста утакмица, знамо како је то код нас, шта дерби носи са собом. Ми ћемо се спремити најбоље и идемо да наставимо победнички низ у АБА лиги".

Утакмице између Партизана и Звезде су увек набијене емоцијама. Биће пун Пионир, противнички навијачи. Има ли страха?

"Нема страха, никако. Има великог ишчекивања, то ће бити нешто ново за мене. Никада нисам играо дерби, само сам гледао. Сигурно ће то бити ново. Те утакмице су посебне, носе једну врсту тензије. Не смемо да губимо главу, већ да дођемо да спремни и концентрисани на меч. Да одиграмо добар меч. Да пробамо да идемо на победу".

Има доста новајлија са обе стране у дербију. Да ли сте пробали странцима да дочарате каква их утакмица чека?

"Не можемо толико унапред да гледамо, спремали смо се за ове утакмице раније. Пратио сам Партизан баш зато што треба да играмо с њима, гледао сам меч у Еврокупу јер то могу да пратим".

Како ти делује?

"Тим који игра брзо, игра на велики број поена. Доста акција завршавају игром један на један. Поготово два Американца, Милер и Гос, имају доста слободе да креирају".

Ти ћеш морати да се бориш против њих двојице.

"Шта да радимо, то нам је посао ха-ха. Потрудићемо се. Кошарка је колективни спорт. Треба сви заједно да гриземо, да тимски играмо. Када играмо тако, када је глава ту сто одсто, ниједан противник нам није био проблем", закључио је Радичевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар