Radičević: Svi da grizemo protiv Partizana!

“Biće to novo iskustvo za mene”.

Košarka 06.11.2017 | 14:30
Radičević: Svi da grizemo protiv Partizana!
U ponedeljak nas čeka prvi večiti derbi u sezoni, Partizan će dočekati Crvenu zvezdu u ABA ligi (21h). Tim povodom razgovarali smo s plejmejkerom crveno-belih, Nikolom Radičevićem, i pitali ga za očekivanja u ovom duelu koji vredi mnogo više od same pobede ili poraza.

Radičević kaže da je njegov tim u veoma teškom ritmu, ali da to ni slučajno ne uzima kao alibi već da će se i on i saigrači potruditi da potpuno spremni izađu na megdan Partizanu.

I da je poraz protiv Bamberga već "zaboravljen".

"Ni posle pobede ni posle poraza nema niti padanja u depresiju niti neke velike euforije. Paklen je ritam u sezoni generalno. Igramo utakmice na dva-tri dana. Ne smemo da dozvolimo da nas ovo poremeti na bilo koji način. Treba da se pripremimo za utakmicu s Partizanom koja je veoma bitna za nas", kaže Nikola za naš sajt.

Umor je prisutan, ali...

"Iscrpljeni jesmo, ali nema tu opravdanja. Profesionalci smo, moramo da damo maksimum svaki put kada izađemo na teren. Umor je sastavni deo našeg posla i to ne sme da bude nikakvo opravdanje".

Biće to prvi derbi Radičevića. Kakva su očekivanja?

"Da, da, prvi derbi profesionalno. Generalno sam gledao dosta utakmica, znamo kako je to kod nas, šta derbi nosi sa sobom. Mi ćemo se spremiti najbolje i idemo da nastavimo pobednički niz u ABA ligi".

Utakmice između Partizana i Zvezde su uvek nabijene emocijama. Biće pun Pionir, protivnički navijači. Ima li straha?

"Nema straha, nikako. Ima velikog iščekivanja, to će biti nešto novo za mene. Nikada nisam igrao derbi, samo sam gledao. Sigurno će to biti novo. Te utakmice su posebne, nose jednu vrstu tenzije. Ne smemo da gubimo glavu, već da dođemo da spremni i koncentrisani na meč. Da odigramo dobar meč. Da probamo da idemo na pobedu".

Ima dosta novajlija sa obe strane u derbiju. Da li ste probali strancima da dočarate kakva ih utakmica čeka?

"Ne možemo toliko unapred da gledamo, spremali smo se za ove utakmice ranije. Pratio sam Partizan baš zato što treba da igramo s njima, gledao sam meč u Evrokupu jer to mogu da pratim".

Kako ti deluje?

"Tim koji igra brzo, igra na veliki broj poena. Dosta akcija završavaju igrom jedan na jedan. Pogotovo dva Amerikanca, Miler i Gos, imaju dosta slobode da kreiraju".

Ti ćeš morati da se boriš protiv njih dvojice.

"Šta da radimo, to nam je posao ha-ha. Potrudićemo se. Košarka je kolektivni sport. Treba svi zajedno da grizemo, da timski igramo. Kada igramo tako, kada je glava tu sto odsto, nijedan protivnik nam nije bio problem", zaključio je Radičević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar