Новица: Дерби - то су емоције, то нема нигдје на свијету!

"Мени је дерби одувек био посебан меч, извлачио је последњи атом снаге и будио најјаче емоције. Цео живот волим да играм утакмице са тензијом, то ме пали и увек их играм боље", каже капитен Парног ваљка.

Кошарка 06.11.2017 | 15:30
Новица: Дерби - то су емоције, то нема нигдје на свијету!
Дерби је утакмица које увек изазива много пажње и појачане емоције. У овим утакмицама играчи дају и више него што могу, а навијачи победу вреднују више него обично. Један од оних који одлично зна шта је београдски кошаркашки дерби је капитен Партизана Новица Величковић, човек који црно-белим клинцима може много тога да објасни и пренесе.

“Ритам такмичења је јак, а дерби је увек специфична утакмица, и добро се зна колико значи свима. И ми и они ћемо пробати да дођемо до победе. Звезда игра Евролигу, ми Еврокуп, има ту играча који знају да играју велике утакмице”, дипломатском стилу отвара разговор капитен црно-белих.

Величковић је преко леђа претурио “милион” дербија, а сваки је одиграо, како сам каже, са посебном дозом енергије и емоција.

“Мени је дерби одувек био посебан меч, извлачио је последњи атом снаге и будио најјаче емоције. Цео живот волим да играм утакмице са тензијом, то ме пали и увек их играм боље.”

Биће много дебитаната у дербију на обе стране. Код Партизана су то тројица странаца - Најџел Вилијамс Гос, Патрик Милер и Самардо Семјуелс.

“За наше странце је све ново. Најџелу је ово прва година у Европи, сада се налази у фази прилагођавања и учења нове врсте кошарке. “

Тврди Величковић да ови момци то сигурно нису доживели у досадашњим каријерама.

“Нигде нема овакве атмосфере, верујем ће да сви бити силно мотивисани. Баш сам недавно причао са нашим Америма и покушавао сам да им објасним шта је дерби и колико је значајан навијачима. Сигурно тако нешто још нису доживели, наравно, и странци и клинци, знају да морају да пруже максимум, па и више од тога. Ако треба и главом кроз зид.”

Овај дерби могао би да донесе и окршај са старим знанцем из супарничког табора, Пером Антићем који за црвено-беле значи оно што Величковић представља Партизану.

“Био сам клинац када је Пера играо за Звезду. Свакако се ради о интелигентном и храбром кошаркашу. Не боји се да преузме одговорност. Уосталом више пута је био шампион Европе. Веома га поштујем и имам само речи хвале за њега. Ипак, било ко да је испред мене, гледам само да одиграм добру утакмицу и победим.”

Ипак, како се то каже - на млађима свет остаје. А том крилатицом се води и човек који је без дилеме вођа ове екипе Партизана.

“Волео бих и да ови остали, млађи запну, не мора баш да се врти овај дуел око нас двојице. Наравно, улога нас искуснијих је да им помогнемо на терену и скинемо притисак како би могли да владају ситуацијом. Ово је ипак само једна утакмица и не можете да очекујете да ју реши само Пера или Новица.“

На крају, ипак капитен Партизана спушта лопту, уз констатицију да је сезона дуга и да ће бити још окршаја. 

“Почетак је сезоне, победа у дербију значи, али неће се свет срушити у случају пораза. Очекујем добру атмосферу и навијање, ми смо домаћини и надам се да ћемо енергију са трибина пренети на терен“, закључио је Величковић. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар