Novica: Derbi - to su emocije, to nema nigdje na svijetu!

"Meni je derbi oduvek bio poseban meč, izvlačio je poslednji atom snage i budio najjače emocije. Ceo život volim da igram utakmice sa tenzijom, to me pali i uvek ih igram bolje", kaže kapiten Parnog valjka.

Košarka 06.11.2017 | 15:30
Novica: Derbi - to su emocije, to nema nigdje na svijetu!
Derbi je utakmica koje uvek izaziva mnogo pažnje i pojačane emocije. U ovim utakmicama igrači daju i više nego što mogu, a navijači pobedu vrednuju više nego obično. Jedan od onih koji odlično zna šta je beogradski košarkaški derbi je kapiten Partizana Novica Veličković, čovek koji crno-belim klincima može mnogo toga da objasni i prenese.

“Ritam takmičenja je jak, a derbi je uvek specifična utakmica, i dobro se zna koliko znači svima. I mi i oni ćemo probati da dođemo do pobede. Zvezda igra Evroligu, mi Evrokup, ima tu igrača koji znaju da igraju velike utakmice”, diplomatskom stilu otvara razgovor kapiten crno-belih.

Veličković je preko leđa preturio “milion” derbija, a svaki je odigrao, kako sam kaže, sa posebnom dozom energije i emocija.

“Meni je derbi oduvek bio poseban meč, izvlačio je poslednji atom snage i budio najjače emocije. Ceo život volim da igram utakmice sa tenzijom, to me pali i uvek ih igram bolje.”

Biće mnogo debitanata u derbiju na obe strane. Kod Partizana su to trojica stranaca - Najdžel Vilijams Gos, Patrik Miler i Samardo Semjuels.

“Za naše strance je sve novo. Najdželu je ovo prva godina u Evropi, sada se nalazi u fazi prilagođavanja i učenja nove vrste košarke. “

Tvrdi Veličković da ovi momci to sigurno nisu doživeli u dosadašnjim karijerama.

“Nigde nema ovakve atmosfere, verujem će da svi biti silno motivisani. Baš sam nedavno pričao sa našim Amerima i pokušavao sam da im objasnim šta je derbi i koliko je značajan navijačima. Sigurno tako nešto još nisu doživeli, naravno, i stranci i klinci, znaju da moraju da pruže maksimum, pa i više od toga. Ako treba i glavom kroz zid.”

Ovaj derbi mogao bi da donese i okršaj sa starim znancem iz suparničkog tabora, Perom Antićem koji za crveno-bele znači ono što Veličković predstavlja Partizanu.

“Bio sam klinac kada je Pera igrao za Zvezdu. Svakako se radi o inteligentnom i hrabrom košarkašu. Ne boji se da preuzme odgovornost. Uostalom više puta je bio šampion Evrope. Veoma ga poštujem i imam samo reči hvale za njega. Ipak, bilo ko da je ispred mene, gledam samo da odigram dobru utakmicu i pobedim.”

Ipak, kako se to kaže - na mlađima svet ostaje. A tom krilaticom se vodi i čovek koji je bez dileme vođa ove ekipe Partizana.

“Voleo bih i da ovi ostali, mlađi zapnu, ne mora baš da se vrti ovaj duel oko nas dvojice. Naravno, uloga nas iskusnijih je da im pomognemo na terenu i skinemo pritisak kako bi mogli da vladaju situacijom. Ovo je ipak samo jedna utakmica i ne možete da očekujete da ju reši samo Pera ili Novica.“

Na kraju, ipak kapiten Partizana spušta loptu, uz konstaticiju da je sezona duga i da će biti još okršaja. 

“Početak je sezone, pobeda u derbiju znači, ali neće se svet srušiti u slučaju poraza. Očekujem dobru atmosferu i navijanje, mi smo domaćini i nadam se da ćemo energiju sa tribina preneti na teren“, zaključio je Veličković. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar