Филипова три магична месеца, а ако победи данас...

Средином августа Филип Крајиновић ангажовао је тренера Петра Поповића и заиграо најбољи тенис у животу. У недељу игра за титулу Париза што му може донети рекордан пласман на АТП листи! Од челенџера до изазивача – финале париске бајке Филипа Крајиновића! Српски тенисер од 15 часова истрчава на терен у Берсију где ће се са Џеком Соком борити за титулу престижног мастерса , али и преко 800 хиљада евра, 1. 000 АТП поена и пласман најмање на 33. место!

Тенис 05.11.2017 | 11:30
Филипова три магична месеца, а ако победи данас...
Сузе радоснице због уласка у финале, а надамо се да је остало ЈОШ горива!

Српски тенисер је кроз квалификације стигао до главног жреба мастерса у Паризу и победама над Сугитом (2:0), Кверијем (2:0), Мауом (2:1), Надалом (предаја) и Изнером (2:1) дошао у позицију да се бори за титулу са још једним Американцем.

Дуел са Џеком Соком, са којим се до сада састао само једном у каријери заказан је за недељу од 15 часова и победио или не - Крајиновића чека ВЕЛИКИ скок на АТП листи.

О каквом се напретку ради у игри 25-годишњег српског тенисера најбоље говори податак да је он средином августа био 111. на АТП листи, а после ангажовања Петра Поповића за првог тренера - почео је да игра свој најбољи тенис.

У том периоду Филип Крајиновић је остварио скор од 27 победа и само четири пораза - играо је полуфинале Кома и Севиље, освојио турнире у Риму и Алматију, у Москви стигао до шеснаестине финала, а у Паризу до финала!

Филип Крајиновић је стигао преко челенџера, кроз квалификације до финала једног од најцењенијих турнира у свету тениса. Изазвао је судбину и она му је узвратила пуном мером. Данас у борби за титулу париског мастерса од 15 часова чека га нови изазов са судбом - за највећи успех у каријери, престиж, новац као и улазак у историјске књиге белог спорта. Са друге стране мреже биће снажни Американац Џек Сок.

Летос је Крајиновић стегао руку Петру Поповићу и почео да ради са њим, што се испоставило као одлично решење. Кренули су са челенџреима, где је Фића освојио три титуле и једном стигао до финала, да би уследило прилично добро издање на Кремљин купу, АТП турниру у Москви, а кулминирало у Паризу. Искусни стручњак, који је такође имао изврсне резултате са Андреом Петковић и Ивом Карловићем, дошао је баш на време и сада коначно физички залеченог играча (хируршки му је извађена кост из ручног зглоба) погурао ка врху.

За само четири месеца њих двојица су направили право мало чудо и сада је јасно колико је мало било потребно да се покаже раскошни таленат момка из Сомбора. И да изгуби у финалу, направио је успех каријере који ће му сигурно дати ветар у леђа.

Овако изненађујуће финале једног од најпрестижнијих турнира у свету белог спорта плод је више фактора. Пре свега ту је истрошеност највећих асова, што повредама, што испуњеним амбицијама,умором практично целог каравана, али и добром игром ове двојице. Уз мало среће Филип и Џек су се нашли у прилици да освоје највећи турнир у каријери.

Турнир у Паризу се одиграва у Берсију на тврдој подлози за наградни фонд од 4.273.775 евра. А Крајиновић, који ће од понедељка бити други рекет Србије и заузети највиши ренкинг каријере је пласманом у финале зарадио би најмање 600 АТП поена (1.О00 ако узме титулу), али и најмање 418.450 евра (853.430 ако узме титулу). Са 1.000 АТП поена Крајиновић би дошао на праг најбољих 30 на светској лествици, иако је годину почео на 234. позицији! 

Сок има мотивацију више пошто би се освајањем Града светлости пласирао на завршни мастерс у Лондону. Такође, његове предности су више искуства на великим турнирима, али и то што би требало да је одморнији. Крајиновић се пробијао кроз квалификације, мада је имао срећу да му Рафа Надал преда меч четвртфинала, али је имао и далеко напорније полуфинале. Физичко стање нашег аса је вероватно и круцијални фактор финала. Ако буде утегнут може да се бори за победу.

А за ментални приступ не треба бринути пошто је Фића спреман за велике изазове, што је приказао изузетно стрпљивом игром у полуфиналу против Џона Изнера када је освојио само један брејк, губио 0:3 у одлучујућем тај-брејку, али тријумфовао. Тешко је прогнозирати финала када су у питању два момка помало ненавикнута на оволики улог. Мотивације има на претек, али и нервоозе која ће условљавати грешке. Верујемо ипак у дужи меч и добру партију Крајиновића.

Знају се они и од јуниорских дана, а и Сок има једну, али веома тешко добијену победу од када су међу профијима. Све ово гарантује узбудљив дуел, и емотивно и резултатски.

Тренутно је 77. тенисер света и од понедељка ће најмање бити 33, док би у случају победе напредовао до чак ТОП25!

Овај напредак делује још импресивније ако му додамо податак да је Крајиновић у мају био 294. на АТП листи, а и то што је ово тек пети мастерс турнир на коме учествује овај момак из Сомбора.

Браво, Филипе, и срећно!

СОК (САД)

Годиште:  24. септембар 1992.
Тежина: 84 кг
Висина: 191 цм
АТП пласман: 22
АТП титуле: 3

КРАЈИНОВИЋ (СРБ)

Годиште: 27. фебруар 1992.
Тежина:  75 кг
Висина: 185 цм
АТП пласман: 77
АТП титуле: /

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар