Док се Миле ближи Србији, боре се Италија и Бразил!

Паралелно са "борбом" Србије и Белгије траје и трка светских шампиона за фудбалски "пасош" поузданог везисте.

Фудбал 06.11.2017 | 13:00
Док се Миле ближи Србији, боре се Италија и Бразил!
Селектор репрезентације Италије Ђампјеро Вентура саопштио је у суботу списак играча на које ће рачунати у утакмицама баражу за Светско првенство против Шведске.

Имена која је написао на папиру изазвала су велику пажњу.

Пре свега, први пут су после годину дана у репрезентацију позвани Симоне Заза (Валенсија) и Алесандро Флоренци (Рома). 

Нападач "слепих мишева" прилично је ефикасан у последње време (и повремено љут), па је позив "зарадио" са осам датих голова у последњих седам кола. Са друге стране, Флоренци се вратио након доброг старта сезоне и опоравка од тешке повреде.

Ипак, можда и највећу пажњу изазвало је позивање задњег везног Наполија, Жоржиња. 

Вентура је за момка рођеног 1991. године у Бразилу, претходно говорио да се не уклапа у тактику, али га је у суботу ипак позвао, после навода да је Фудбалски савез Бразила изразио интересовање за фудбалера средине терена Наполија.

Србија свој "рат" за талентованог Милета Свилара очигледно добија. Остаје да се види ко ће победити у трци светских шампиона.

Репрезентација Италије играће у петак од 20.45 у Стокхолму прву утакмицу баража за пласман на Мундијал у Русији, а реванш је на програму три дана касније на Сан Сиру у Милану. У тим су се после повреда вратили Андреа Белоти, Марко Верати и Данијеле Де Роси. 

"Азури" играју у баражу пошто су заузели друго место у својој квалификационој групи, иза Шпаније.

Прочитајте комплетан списак:

Голмани: Дјанлуиђи Буфон, Дјанлуиђи Донарума и Матија Перин.

Одбрамбени играчи: Давиде Астори, Андреа Барзаљи, Леонардо Бонучи, Дјорђо Кјелини, Данило Дамброзио, Матео Дармијан, Данијеле Ругани, Леонардо Спинацола и Давиде Запакоста.

Фудбалери средине терена: Федерико Бернардески, Антонио Кандрева, Стефан Ел Шарави, Марко Верати, Алесандро Флоренци, Роберто Гаљардини, Лоренцо Инсиње, Данијеле Де Роси, Жоржињо, Марко Пароло.

Нападачи: Андреа Белоти, Еден Мартинс, Маноло Габијадини, Ћиро Имобиле и Симоне Заза. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар