Dok se Mile bliži Srbiji, bore se Italija i Brazil!

Paralelno sa "borbom" Srbije i Belgije traje i trka svetskih šampiona za fudbalski "pasoš" pouzdanog veziste.

Fudbal 06.11.2017 | 13:00
Dok se Mile bliži Srbiji, bore se Italija i Brazil!
Selektor reprezentacije Italije Đampjero Ventura saopštio je u subotu spisak igrača na koje će računati u utakmicama baražu za Svetsko prvenstvo protiv Švedske.

Imena koja je napisao na papiru izazvala su veliku pažnju.

Pre svega, prvi put su posle godinu dana u reprezentaciju pozvani Simone Zaza (Valensija) i Alesandro Florenci (Roma). 

Napadač "slepih miševa" prilično je efikasan u poslednje vreme (i povremeno ljut), pa je poziv "zaradio" sa osam datih golova u poslednjih sedam kola. Sa druge strane, Florenci se vratio nakon dobrog starta sezone i oporavka od teške povrede.

Ipak, možda i najveću pažnju izazvalo je pozivanje zadnjeg veznog Napolija, Žoržinja. 

Ventura je za momka rođenog 1991. godine u Brazilu, prethodno govorio da se ne uklapa u taktiku, ali ga je u subotu ipak pozvao, posle navoda da je Fudbalski savez Brazila izrazio interesovanje za fudbalera sredine terena Napolija.

Srbija svoj "rat" za talentovanog Mileta Svilara očigledno dobija. Ostaje da se vidi ko će pobediti u trci svetskih šampiona.

Reprezentacija Italije igraće u petak od 20.45 u Stokholmu prvu utakmicu baraža za plasman na Mundijal u Rusiji, a revanš je na programu tri dana kasnije na San Siru u Milanu. U tim su se posle povreda vratili Andrea Beloti, Marko Verati i Danijele De Rosi. 

"Azuri" igraju u baražu pošto su zauzeli drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, iza Španije.

Pročitajte kompletan spisak:

Golmani: Djanluiđi Bufon, Djanluiđi Donaruma i Matija Perin.

Odbrambeni igrači: Davide Astori, Andrea Barzalji, Leonardo Bonuči, Djorđo Kjelini, Danilo Dambrozio, Mateo Darmijan, Danijele Rugani, Leonardo Spinacola i Davide Zapakosta.

Fudbaleri sredine terena: Federiko Bernardeski, Antonio Kandreva, Stefan El Šaravi, Marko Verati, Alesandro Florenci, Roberto Galjardini, Lorenco Insinje, Danijele De Rosi, Žoržinjo, Marko Parolo.

Napadači: Andrea Beloti, Eden Martins, Manolo Gabijadini, Ćiro Imobile i Simone Zaza. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar