Беспарица и код комшија: Истра у дубиози!

Проблеми у хрватском клупском фудбалу - Истра пред иступањем из прве лиге, једва налази новац за такмичење. Играчи: "Да нема нас, клуб би се већ до сада угасио".

Фудбал 06.11.2017 | 12:00
Беспарица и код комшија: Истра у дубиози!
Фудбал у целом региону Балкана покушава да се извуче из опште беспарице и само поједини велики клубови, који имају подршку државе или моћних спонзора, некако проналазе решења.

Један од клубова који грца је и Истра 1961, клуб који се такмичи у Првој хрватској лиги, али је питање докле.

Хрватски медији извештавају да је гостовање Истре у Винковцима у 16. колу првенства било под великим знаком питања, али је клуб некако нашао новац за ово гостовање Цибалији.

Играчи Истре месецима нису добили плате, а помажу им родитељи, пријатељи, неретко их чашћавају у ресторанима.

Ево шта каже капитен Истре Матео Бертоша:

"Можда је сада и касно за штрајк, јер он, кад боље сагледамо ствари, сада не би имао смисла. Лично сматрам да само ми играчи одржавамо овај клуб и да нас нема клуб би се комотно могао угасити, то је чињеница".

Садашњи власник клуба Мајкл Гловер је дигао руке од пројекта и спреман је да препусти клуб новом власнику, а наводно су преговори са једним иностраним улагачем у завршници.

Најтеже је стручном штабу, који некако треба да подигне морал екипи:

"Нормално је да су момци незадовољни, цела ова ситуација нема везе са фудбалом. Тешко је ово издржати, много њих је на ивици и досадило им је да из дана у дан слушају приче, празна обећања. Али, немају превише избора и то сам им рекао. Могу одмах да дигну руке од свега или можемо да одиграмо ове две утакмице (пре репрезентативне паузе) да се купи још мало времена. Шта год направе, биће у праву и нико неће моћи ништа да им замерии", каже тренер Раић Судар уочи пута у Винковце.

Истра је, иначе, са две победе и 10 бодова на претпоследњем месту, Рудеш има два бода мање, а Цибалија три бода више.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар