Besparica i kod komšija: Istra u dubiozi!

Problemi u hrvatskom klupskom fudbalu - Istra pred istupanjem iz prve lige, jedva nalazi novac za takmičenje. Igrači: "Da nema nas, klub bi se već do sada ugasio".

Fudbal 06.11.2017 | 12:00
Besparica i kod komšija: Istra u dubiozi!
Fudbal u celom regionu Balkana pokušava da se izvuče iz opšte besparice i samo pojedini veliki klubovi, koji imaju podršku države ili moćnih sponzora, nekako pronalaze rešenja.

Jedan od klubova koji grca je i Istra 1961, klub koji se takmiči u Prvoj hrvatskoj ligi, ali je pitanje dokle.

Hrvatski mediji izveštavaju da je gostovanje Istre u Vinkovcima u 16. kolu prvenstva bilo pod velikim znakom pitanja, ali je klub nekako našao novac za ovo gostovanje Cibaliji.

Igrači Istre mesecima nisu dobili plate, a pomažu im roditelji, prijatelji, neretko ih čašćavaju u restoranima.

Evo šta kaže kapiten Istre Mateo Bertoša:

"Možda je sada i kasno za štrajk, jer on, kad bolje sagledamo stvari, sada ne bi imao smisla. Lično smatram da samo mi igrači održavamo ovaj klub i da nas nema klub bi se komotno mogao ugasiti, to je činjenica".

Sadašnji vlasnik kluba Majkl Glover je digao ruke od projekta i spreman je da prepusti klub novom vlasniku, a navodno su pregovori sa jednim inostranim ulagačem u završnici.

Najteže je stručnom štabu, koji nekako treba da podigne moral ekipi:

"Normalno je da su momci nezadovoljni, cela ova situacija nema veze sa fudbalom. Teško je ovo izdržati, mnogo njih je na ivici i dosadilo im je da iz dana u dan slušaju priče, prazna obećanja. Ali, nemaju previše izbora i to sam im rekao. Mogu odmah da dignu ruke od svega ili možemo da odigramo ove dve utakmice (pre reprezentativne pauze) da se kupi još malo vremena. Šta god naprave, biće u pravu i niko neće moći ništa da im zamerii", kaže trener Raić Sudar uoči puta u Vinkovce.

Istra je, inače, sa dve pobede i 10 bodova na pretposlednjem mestu, Rudeš ima dva boda manje, a Cibalija tri boda više.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar