Николић: Играчи да се "напале" пред Звезду!

Мирослав Николић рекао је да у "вечитом дербију" против Црвене звезде никад није било фаворита и истакао да ће екипа морати да буде борбенија ако жели победу.

Кошарка 05.11.2017 | 14:45
Николић: Играчи да се "напале" пред Звезду!
"Ево, дошли смо и до дербија. Што се нас тиче, мислим да ћемо бити спремни. У Лиможу нисмо повели три центра, па смо изгубили битку под кошевима. Надам се да ће сад бити у строју. Мени је важно да Партизан добро одигра утакмицу, да одиграмо стабилније у одбрани, у нападу да имамо пâс више и да пружимо добру партију. Доћи ће резултат ако заслужимо", рекао је Николић новинарима у Београду.

Кошаркаши Партизана у понедељак дочекују Црвену звезду у утакмици седмог кола АБА лиге. Обе екипе после шест одиграних кола имају четири победе и два пораза.

"У дербију никад није било фаворита. Звезда је по квалитету кандидат за прва четири. На свим позицијама имају по два играча, мислим да су једна од јачих екипа у АБА лиги, претендују на прво место... Али, борићемо се, даћемо максимум да обрадујемо навијаче", рекао је Николић.

Новинаре је занимало шта би могла да буде предност његове екипе у предстојећој утакмици.

"Јесте да немамо искуства, има осам-девет играча који никад нису играли дерби нити АБА лигу. Ти играчи треба да се 'напале' и да одиграју утакмицу баш зато што је први дерби, да будемо борбенији за нијансу више него Звезда", рекао је Николић.

Николић је навео да има доста играча који нису тренирали седам-осам дана.

"Треба да стегнемо зубе, дерби је увек инспирација за наше играче. Верујем да не би желели да прескоче дерби, па ће стегнути зубе. Ми не знамо са којом ћемо екипом изаћи, ко буде здрав играће. Да не буде да кукамо, размишљамо о томе да дамо максимум, да се боримо", рекао је Николић.

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да мотивације за предстојећу утакмицу неће недостајати.

"Вечити дерби као вечити дерби... Познато је значење победе у тој утакмици и у суштини би за наше навијаче много значила. Звезда је екипа која је попуњена на свим позицијама, евролигашка екипа, а доста играча из моје екипе није учествовало у оваквој утакмици, али борбености и мотивације неће изостати", рекао је Величковић.

Он је навео да је "велика наука" скинути притисак са младих играча и бреме које Партизан носи.

"Они осећају да је специфична утакмица. Где год да крену неко им добаци: 'Добијте их'. То ствара притисак, али ја се трудим да им покажем да треба да играју јаче него било коју другу утакмицу. Треба да уживају и да пруже максимум", рекао је Величковић.

Партизан већ у среду игра против Локомотиве Кубањ у Еврокупу, па су новинари питали Величковића коју победу би више желео, против Звезде или Локомотиве.

"Црвена звезда", одговорио је Величковић.

На то се надовезао тренер црно-белих: "Ја бих обе, ако може".

Из Партизана су навели да улазница за меч против Звезде у слободној продаји неће бити.

Утакмица се игра у понедељак у 21.00.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар