Nikolić: Igrači da se "napale" pred Zvezdu!

Miroslav Nikolić rekao je da u "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde nikad nije bilo favorita i istakao da će ekipa morati da bude borbenija ako želi pobedu.

Košarka 05.11.2017 | 14:45
Nikolić: Igrači da se "napale" pred Zvezdu!
"Evo, došli smo i do derbija. Što se nas tiče, mislim da ćemo biti spremni. U Limožu nismo poveli tri centra, pa smo izgubili bitku pod koševima. Nadam se da će sad biti u stroju. Meni je važno da Partizan dobro odigra utakmicu, da odigramo stabilnije u odbrani, u napadu da imamo pâs više i da pružimo dobru partiju. Doći će rezultat ako zaslužimo", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana u ponedeljak dočekuju Crvenu zvezdu u utakmici sedmog kola ABA lige. Obe ekipe posle šest odigranih kola imaju četiri pobede i dva poraza.

"U derbiju nikad nije bilo favorita. Zvezda je po kvalitetu kandidat za prva četiri. Na svim pozicijama imaju po dva igrača, mislim da su jedna od jačih ekipa u ABA ligi, pretenduju na prvo mesto... Ali, borićemo se, daćemo maksimum da obradujemo navijače", rekao je Nikolić.

Novinare je zanimalo šta bi mogla da bude prednost njegove ekipe u predstojećoj utakmici.

"Jeste da nemamo iskustva, ima osam-devet igrača koji nikad nisu igrali derbi niti ABA ligu. Ti igrači treba da se 'napale' i da odigraju utakmicu baš zato što je prvi derbi, da budemo borbeniji za nijansu više nego Zvezda", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da ima dosta igrača koji nisu trenirali sedam-osam dana.

"Treba da stegnemo zube, derbi je uvek inspiracija za naše igrače. Verujem da ne bi želeli da preskoče derbi, pa će stegnuti zube. Mi ne znamo sa kojom ćemo ekipom izaći, ko bude zdrav igraće. Da ne bude da kukamo, razmišljamo o tome da damo maksimum, da se borimo", rekao je Nikolić.

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da motivacije za predstojeću utakmicu neće nedostajati.

"Večiti derbi kao večiti derbi... Poznato je značenje pobede u toj utakmici i u suštini bi za naše navijače mnogo značila. Zvezda je ekipa koja je popunjena na svim pozicijama, evroligaška ekipa, a dosta igrača iz moje ekipe nije učestvovalo u ovakvoj utakmici, ali borbenosti i motivacije neće izostati", rekao je Veličković.

On je naveo da je "velika nauka" skinuti pritisak sa mladih igrača i breme koje Partizan nosi.

"Oni osećaju da je specifična utakmica. Gde god da krenu neko im dobaci: 'Dobijte ih'. To stvara pritisak, ali ja se trudim da im pokažem da treba da igraju jače nego bilo koju drugu utakmicu. Treba da uživaju i da pruže maksimum", rekao je Veličković.

Partizan već u sredu igra protiv Lokomotive Kubanj u Evrokupu, pa su novinari pitali Veličkovića koju pobedu bi više želeo, protiv Zvezde ili Lokomotive.

"Crvena zvezda", odgovorio je Veličković.

Na to se nadovezao trener crno-belih: "Ja bih obe, ako može".

Iz Partizana su naveli da ulaznica za meč protiv Zvezde u slobodnoj prodaji neće biti.

Utakmica se igra u ponedeljak u 21.00.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar