"Институције БиХ коче реформе"

Република Српска наставља да доказује своју опредијељеност за европске интеграције БиХ, али институције на нивоу БиХ опструишу напредак, наведено је у новом извјештају Владе Српске упућеном Савјету безбједности УН.

Босна и Херцеговина 04.11.2017 | 11:42
"Институције БиХ коче реформе"
У извјештају је поручено да је Српска испунила своје обавезе из Реформске агенде и задатке које је пред БиХ ставио Међународни монетарни фонд (ММФ), те да наставља да усклађује законе и прописе са европском правном тековином и прописима Савјета Европе.

"Нажалост, институције БиХ нису испуниле обавезе које проистичу из Реформске агенде за ниво БиХ", пише у извјештају.

У извјештају је истакнуто да Представнички дом БиХ није донио закон који је био хитно потребан ради испуњавања обавеза БиХ из Реформске агенде и кредитног аранжмана који је у септембру прошле године БиХ договорила са ММФ-ом.

"Република Српска је подржала закон о повећању акциза и рекла да ће сносити све додатне трошкове пољопривредника. Међутим, закон није прошао Представнички дом БиХ", наведено је у извјештају Владе.

Неиспуњавање обавеза на нивоу БиХ блокира средства ММФ-а која су потребна ентитетима, одгађа помоћ ЕУ и међународних финансијских институција за инфраструктурне пројекте и опструише европске интеграције.

"Упркос неиспуњавању обавеза на нивоу БиХ, Република Српска наставиће да снажно подржава Реформску агенду и ради на постизању сагласности о свим питањима која се тичу Реформске агенде у складу са уставним надлежностима Српске", пише у извјештају.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ди

04.11.2017 11:00

Нигде не процита да је нас председник цеститао каталонији независност или јесте али ја то нисам регистровао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сократ

04.11.2017 11:08

Да подржавате зато што је догорјело до нката. Акцизе стоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наводници

04.11.2017 11:08

То је тацно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаој

04.11.2017 11:18

Туго моја празних дзепова...... Писат цу ти писма дуга.... из Бања Луке...Пала и Лактаса... дајте коју марку..... да удијелим пензионерима садаку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

04.11.2017 11:23

Па само тразе кредите ови наси властодрзци јели сами знате направити висак срестава ,ако савез за промјене пристане на акцизе висе их неце бити на пол.сцени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

0свит

04.11.2017 11:37

Највеци дио политицких партија у БиХ а и у Рс су антиреформске и не размисљају о развоју него у сустини о класицном разбојниству ,под обландом вјерских и националних права. Не размисљају о стварању услова да се повеца бруто национални производ него да повецају намете над сиротињом како би они и њихови ухљеби имали конфоран зивот.БиХ је данас средњовјековна дрзава клановског типа која је у перманентном рату унутар земље и у сукобу са свијетом и окрузењем који су нам углавном непријатељи.Руководствима су узори свјетски лидери који су у својим земљама укинули демократију и докинули лицне слободе. Будуци да смо ми давно изгубили слободарски дух надам се да це неке будуце генерације схватити да је овдје једини лијек револуција ако зеле да презиве и као нације и као вјерске скупине и наравно и као појединци који зеле пристојан зивот ,ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

04.11.2017 12:24

Изразавам забринутост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инцко

05.11.2017 20:00

И ја такодје.