Доста му је Нејмара, хоће кући!

У рату у ком нема шансе да победи, центарфор ће покушати да се врати тамо где му је било најлепше и где су га највише и ценили.

Фудбал 05.11.2017 | 00:00
Доста му је Нејмара, хоће кући!
Званично - тензије су утишане, звезде су међусобно разговарале и сада је све ОК у свлачионици Пари Сен Жермена.

Незванично - староседелац Единсон Кавани жели што пре да се склони од рекордно плаћених Нејмара и Килијана Мбапеа, свестан да међу њима ствари не функционишу.

Да ли је ово друго, ипак, тачно? Показаће само јануарски или можда јулско-августовски прелазни рок.

Агент 30-годишњег Уругвајца, Фернандо Ђилемоне, открио је да његов клијент жели да напусти Париз и врати се кући, а то у његовом случају значи – Напуљ.

Уругвајцу су остале у лепом сећању три сезоне које је провео у клубу са југа Италије, па је изразио жељу да пре окончања каријере поново обуче дрес Наполитанаца.

"Он је веома срећан, жели да испише своју историју у дресу Парижана, који су у врху француског фудбала. Повратак у Наполи? Тренутно је фокусиран на садашњи клуб, али у његовој глави увек постоји идеја да поново заигра у Наполију" изјавио је Ђилемоне за "ЦалциоНаполи24".

Кавани је у Европу дошао 2007. као талентовани фудбалер уругвајског Данубија, а Палермо га је 2010. године позајмио Наполију за 5,5 милиона евра, а онда наредне године и продао за додатних 12 милиона.

У међувремену, Кавани је голгетерском формом оправдао надимак "Ел Матадор", помогао Наполију да се устали и у Серији А, а потом и у врху италијанског фудбала, а онда помогао и председнику Аурелију Де Лорентису да зарадом од 64,5 милиона евра настави реконструкцију клуба на свим нивоима.

ПСЖ је најављујући оно што ће једног дана урадити Барселони и Монаку, 2013. године уплатио огромну суму новца Наполију за Каванија и употпунио састав за шампионску титулу у којем су већ биле неке од звезда Серије А, Златан Ибрахимовић, Тијаго Силва, итд.

Четири и по године касније, изгледа да је време да се Кавани врати у Италију у којој се игра све бољи фудбал и чији се клубови, иако несразмерно сиромашнији од оних у рукама арапских бизнисмена, намећу као велике претње на европској сцени.



Кавани је ове сезоне постигао 15 голова на 15 утакмица за тим Унаија Емерија, али се и даље бори са Нејмаром око улоге лидера на терену и ван њега, иако је мање-више очигледно да у том малом рату нема изгледа да победи и да ће се клуб пре или касније одлучити да га прода.

дрес/голови/асистенције/наступи

Палермо/37/8/117

Наполи/104/18/138

ПСЖ/145/23/213

Уругвај/37/12/92

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар