Dosta mu je Nejmara, hoće kući!

U ratu u kom nema šanse da pobedi, centarfor će pokušati da se vrati tamo gde mu je bilo najlepše i gde su ga najviše i cenili.

Fudbal 05.11.2017 | 00:00
Dosta mu je Nejmara, hoće kući!
Zvanično - tenzije su utišane, zvezde su međusobno razgovarale i sada je sve OK u svlačionici Pari Sen Žermena.

Nezvanično - starosedelac Edinson Kavani želi što pre da se skloni od rekordno plaćenih Nejmara i Kilijana Mbapea, svestan da među njima stvari ne funkcionišu.

Da li je ovo drugo, ipak, tačno? Pokazaće samo januarski ili možda julsko-avgustovski prelazni rok.

Agent 30-godišnjeg Urugvajca, Fernando Đilemone, otkrio je da njegov klijent želi da napusti Pariz i vrati se kući, a to u njegovom slučaju znači – Napulj.

Urugvajcu su ostale u lepom sećanju tri sezone koje je proveo u klubu sa juga Italije, pa je izrazio želju da pre okončanja karijere ponovo obuče dres Napolitanaca.

"On je veoma srećan, želi da ispiše svoju istoriju u dresu Parižana, koji su u vrhu francuskog fudbala. Povratak u Napoli? Trenutno je fokusiran na sadašnji klub, ali u njegovoj glavi uvek postoji ideja da ponovo zaigra u Napoliju" izjavio je Đilemone za "CalcioNapoli24".

Kavani je u Evropu došao 2007. kao talentovani fudbaler urugvajskog Danubija, a Palermo ga je 2010. godine pozajmio Napoliju za 5,5 miliona evra, a onda naredne godine i prodao za dodatnih 12 miliona.

U međuvremenu, Kavani je golgeterskom formom opravdao nadimak "El Matador", pomogao Napoliju da se ustali i u Seriji A, a potom i u vrhu italijanskog fudbala, a onda pomogao i predsedniku Aureliju De Lorentisu da zaradom od 64,5 miliona evra nastavi rekonstrukciju kluba na svim nivoima.

PSŽ je najavljujući ono što će jednog dana uraditi Barseloni i Monaku, 2013. godine uplatio ogromnu sumu novca Napoliju za Kavanija i upotpunio sastav za šampionsku titulu u kojem su već bile neke od zvezda Serije A, Zlatan Ibrahimović, Tijago Silva, itd.

Četiri i po godine kasnije, izgleda da je vreme da se Kavani vrati u Italiju u kojoj se igra sve bolji fudbal i čiji se klubovi, iako nesrazmerno siromašniji od onih u rukama arapskih biznismena, nameću kao velike pretnje na evropskoj sceni.



Kavani je ove sezone postigao 15 golova na 15 utakmica za tim Unaija Emerija, ali se i dalje bori sa Nejmarom oko uloge lidera na terenu i van njega, iako je manje-više očigledno da u tom malom ratu nema izgleda da pobedi i da će se klub pre ili kasnije odlučiti da ga proda.

dres/golovi/asistencije/nastupi

Palermo/37/8/117

Napoli/104/18/138

PSŽ/145/23/213

Urugvaj/37/12/92

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar