Ферари пријети иступањем из Формуле 1!

Председник Ферарија Серђо Маркионе запретио је напуштањем Формуле 1 уколико се не промене неке одлуке планиране за 2021. годину.

Остали спортови 07.11.2017 | 16:30
Ферари пријети иступањем из Формуле 1!
Нови власник Ф1 (Либертy Медиа) открила је планове за будућност у којем је циљ смањење трошкова, али промене које се захтевају ће тимовима само коштати више него сад.

Међу тим плановима су модификовани мотори са већим бројем обртаја, јачим КЕРС-ом, те стандардизација појединих делова мотора.

Свој глас против овог су већ подигли у Мерцедесу и Реноу, сматрајући да ће њихови трошкови због тога биви већи, а сада се побуднио тим којем је Ф1 у ДНК – Ферари. 

"У плановима Либерти медија има неколико добрих намера, од којих је једна и смањење трошкова, што мислим да је добро. Али с неколико ствари се нужно не слажем. Чињеница је да ће доћи до промена у стратешком развоју и видимо да ће се Формула 1 од 2021. променити, а то ће Ферари присилити на доношење неких одлука. Мора бити апсолутно јасно да ако не пронађемо низ решења чији ће резултати бити корисни за одржавање робне марке и тржишта, те јачања јединственог Фераријевог положаја, ми нећемо суделовати. Оно што знам јесте да је Формула 1 део нашег ДНК од када смо основани, па није као да се можемо другачије дефинисати, али не желимо суделовати у спорту ако промени своје препознатљиво лице", рекао је Маркионе. 

Нагађа се да Ферарију не сметају најављене промене у вези са моторима и болидима, већ прерасподела прихода како би се помогло мањим и сиромашнијим екипама. 

Ферари је други у поретку конструктора ове сезоне са 140 бодова иза лидера Мерцедеса, две трке пре краја. Себастијан Фетел је у недељу изгубио шансе да освоји титулу, заостаје 56 бодова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар