Удар илегалних миграната на БиХ

Начелник Теренске канцеларије “Сјевероисток” Бијељина Драган Кулић рекао је Срни да је протеклих девет мјесеци обиљежило знатно интензивирање покушаја илегалног уласка миграната из Србије у БиХ.

Република Српска 03.11.2017 | 14:24
Удар илегалних миграната на БиХ
“Полицијски службеници Граничне полиције БиХ су на подручју граничног прелаза Рача и граничном појасу у ширем рејону тог прелаза спријечили 16 група миграната, укупно 83 страна држаљанина”, навео је Кулић.

Према његовим ријечима, доминирају држављани Пакистана /54/, Авганистана /26/, Индије /два/ и Сирије /један/.

Кулић каже да је у овом периоду одбијен улаз у БиХ за 383 страних држављана, што је за 4,7 одсто више него у истом периоду прошле године.

Он наводи да су најчешћи разлози за одбијање уласка странцима у БиХ непосједовање путне исправе у 215 случајева, непосједовање визе у 136 случајева, те непосједовање средстава за издржавање у 12 случајева.

“Откривено је 98 лица у покушају незаконитог преласка границе, док их је у истом периоду прошле године било 10”, рекао је Кулић.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НАТО/ЕУ = 4. рајх

03.11.2017 14:44

Све избјеглице које пролазе кроз Србију и БиХ су напустиле своје домове због империјалних ратова које НАТО води у њиховим земљама и због империјалне политике коју ЕУ води према њиховим земљама. Зато у БиХ има много "хуманиста" (међу којима су главни Човић и Изетбеговић, али и Додик) који би да се придружимо овим злочиначким организацијама и да (са)учествујемо у свему горе наведеном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.11.2017 07:46

Слободно их пустите,бице пар дана и онда це побјеци и никад се висе неце вратитити а успут це прицати сународницима да им је боље да остану у Сирији него да додју у Босну нпр.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОЦЕС РЕЦИ

05.11.2017 00:17

ДА ЗНАЈУ ГДЈЕ СУ ДОСЛИ ЗДИМИЛИ БИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА УДАРАЈУЦИ СЕ НОГОМ У ДУПЕ.