Udar ilegalnih migranata na BiH

Načelnik Terenske kancelarije “Sjeveroistok” Bijeljina Dragan Kulić rekao je Srni da je proteklih devet mjeseci obilježilo znatno intenziviranje pokušaja ilegalnog ulaska migranata iz Srbije u BiH.

Republika Srpska 03.11.2017 | 14:24
Udar ilegalnih migranata na BiH
“Policijski službenici Granične policije BiH su na području graničnog prelaza Rača i graničnom pojasu u širem rejonu tog prelaza spriječili 16 grupa migranata, ukupno 83 strana držaljanina”, naveo je Kulić.

Prema njegovim riječima, dominiraju državljani Pakistana /54/, Avganistana /26/, Indije /dva/ i Sirije /jedan/.

Kulić kaže da je u ovom periodu odbijen ulaz u BiH za 383 stranih državljana, što je za 4,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

On navodi da su najčešći razlozi za odbijanje ulaska strancima u BiH neposjedovanje putne isprave u 215 slučajeva, neposjedovanje vize u 136 slučajeva, te neposjedovanje sredstava za izdržavanje u 12 slučajeva.

“Otkriveno je 98 lica u pokušaju nezakonitog prelaska granice, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 10”, rekao je Kulić.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

НАТО/ЕУ = 4. рајх

03.11.2017 14:44

Све избјеглице које пролазе кроз Србију и БиХ су напустиле своје домове због империјалних ратова које НАТО води у њиховим земљама и због империјалне политике коју ЕУ води према њиховим земљама. Зато у БиХ има много "хуманиста" (међу којима су главни Човић и Изетбеговић, али и Додик) који би да се придружимо овим злочиначким организацијама и да (са)учествујемо у свему горе наведеном.

ODGOVORITE
Name

Marko

04.11.2017 07:46

Slobodno ih pustite,bice par dana i onda ce pobjeci i nikad se vise nece vratititi a usput ce pricati sunarodnicima da im je bolje da ostanu u Siriji nego da dodju u Bosnu npr.

ODGOVORITE
Name

HOCES RECI

05.11.2017 00:17

DA ZNAJU GDJE SU DOSLI ZDIMILI BI GLAVOM BEZ OBZIRA UDARAJUCI SE NOGOM U DUPE.