Анализа: Ко је пробудио Филипа Крајиновића?

Најцењенији српски тениски тренер Петар Поповић за само три месеца направио је право мало чудо са 25-годишњим Сомборцем који данас игра четвртфинале мастерса у Паризу против Рафаела Надала.

Тенис 03.11.2017 | 11:30
Анализа: Ко је пробудио Филипа Крајиновића?
Филип Крајиновић је блистао као јуниор. Стигао је до шесте позиције на светској лествици, освајао турнире, стизао далеко на гренд слемовима, потписао за академију Ника Болитјерија... Одлична генетика, висина и снага још више су уливале сигурност да нам се после Нолета, Јанка, Виће и Зикија јавља нови врхунски ас.

Ипак, 25-годишњи Сомборац није успео да оправда такву наду и поверење. Све до сада!

Српски Дејвис куп репрезентативац, који се годинама мучио са повредема напокон је нашао себе. Заправо, нашао је новог тренера, нашег, а светски цењеног стручњака, Петра Поповића. Бивши "шеф струке" Андреи Петковић и Иву Карловићу, који су, док им је он бринуо о каријерама постизали најбоље резултате у животу.

Невероватни Новосађанин је пре само три месеца, у августу под своје узео Крајиновића и резултати су већ ту! Српски тенисер, који је успут успео да коначно санира све могуће повреде које су му додатно загорчавале живот и да уђе у завршетак сезоне у пуној снази, и физичкој и менталној сада заиста игра врхунски. Освојио је два јака челенџера, да би потом одличан тенис почео да приказује већ на Кермљин купу. А у потпуности је заблистао ових дана у Паризу где је први пут у каријери стигао до четвфинала мастерса где га данас не пре 15.30 очекује нико други до Рафаела Надала. Изгубио или победио, Филип је коначно показао да уме и може, па верујемо да ће растерећен ући у данашњи окршај.

Треба имати и на уму да је много најбољих тенисера већ завршило сезону, а ту не мислимо само на Новака Ђоковића и Ендија Марија, већ и на Стена Вавринку, Кеија Нишикорија... А и Роџер Федерер је одлучио да одмори до завршног мастерса у Лондону (12-19. новембар), тако да тренутно одлични резултати нижерангирамих тенисера нису само пука случајност.

Крајиновић је пласманом међу најбољих осам на мастерсу у Паризу обезбедио 180 АТП поена и нешто преко 107.000 евра. Тренутно је 77. на АТП лествици, а у понедељак би могао да напредује за десетак места што ће му бити ренкинг каријере. Уз све бољег Ласла Ђереа, невероватног тинејџера Миомира Кецмановића, али и стручњака какав је Петар Поповић, српски бели спорт не мора много да брине о будућности.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар