Analiza: Ko je probudio Filipa Krajinovića?

Najcenjeniji srpski teniski trener Petar Popović za samo tri meseca napravio je pravo malo čudo sa 25-godišnjim Somborcem koji danas igra četvrtfinale mastersa u Parizu protiv Rafaela Nadala.

Tenis 03.11.2017 | 11:30
Analiza: Ko je probudio Filipa Krajinovića?
Filip Krajinović je blistao kao junior. Stigao je do šeste pozicije na svetskoj lestvici, osvajao turnire, stizao daleko na grend slemovima, potpisao za akademiju Nika Bolitjerija... Odlična genetika, visina i snaga još više su ulivale sigurnost da nam se posle Noleta, Janka, Viće i Zikija javlja novi vrhunski as.

Ipak, 25-godišnji Somborac nije uspeo da opravda takvu nadu i poverenje. Sve do sada!

Srpski Dejvis kup reprezentativac, koji se godinama mučio sa povredema napokon je našao sebe. Zapravo, našao je novog trenera, našeg, a svetski cenjenog stručnjaka, Petra Popovića. Bivši "šef struke" Andrei Petković i Ivu Karloviću, koji su, dok im je on brinuo o karijerama postizali najbolje rezultate u životu.

Neverovatni Novosađanin je pre samo tri meseca, u avgustu pod svoje uzeo Krajinovića i rezultati su već tu! Srpski teniser, koji je usput uspeo da konačno sanira sve moguće povrede koje su mu dodatno zagorčavale život i da uđe u završetak sezone u punoj snazi, i fizičkoj i mentalnoj sada zaista igra vrhunski. Osvojio je dva jaka čelendžera, da bi potom odličan tenis počeo da prikazuje već na Kermljin kupu. A u potpunosti je zablistao ovih dana u Parizu gde je prvi put u karijeri stigao do četvfinala mastersa gde ga danas ne pre 15.30 očekuje niko drugi do Rafaela Nadala. Izgubio ili pobedio, Filip je konačno pokazao da ume i može, pa verujemo da će rasterećen ući u današnji okršaj.

Treba imati i na umu da je mnogo najboljih tenisera već završilo sezonu, a tu ne mislimo samo na Novaka Đokovića i Endija Marija, već i na Stena Vavrinku, Keija Nišikorija... A i Rodžer Federer je odlučio da odmori do završnog mastersa u Londonu (12-19. novembar), tako da trenutno odlični rezultati nižerangiramih tenisera nisu samo puka slučajnost.

Krajinović je plasmanom među najboljih osam na mastersu u Parizu obezbedio 180 ATP poena i nešto preko 107.000 evra. Trenutno je 77. na ATP lestvici, a u ponedeljak bi mogao da napreduje za desetak mesta što će mu biti renking karijere. Uz sve boljeg Lasla Đerea, neverovatnog tinejdžera Miomira Kecmanovića, ali i stručnjaka kakav je Petar Popović, srpski beli sport ne mora mnogo da brine o budućnosti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar