ГСW одбраном сломио Спарсе, Лилард тројком ЛАЛ!

Кошаркаши Голден Стејт Вориорса савладали су Сан Антонио Спарсе 112:92, док су Портланд Трејлблејзерси надиграли Лос Анђелес Лејкерсе 113:110.

Кошарка 03.11.2017 | 11:00
ГСW одбраном сломио Спарсе, Лилард тројком ЛАЛ!
Вориорси су губили 31:12 у првом периоду, четири и по минута нису могли да поентирају, да би одбраном полако преузели контролу над утакмицом и на крају "сломили" Спарсе дозволивши им само 14 поена у последњем кварталу.

"Ратнике" је до шесте победе у сезони предводио Клеј Томпсон са 27 поена (11/17 из игре, 5/8 тројке), Кевин Дурент је додао 24 уз осам скокова, пет асистенција и три блокаде, док је Стеф Кари убацио 21 поен уз такође осам ухваћених лопти, четири проигравања и три украдене. 

Спарси су поражени четврти меч у низу након стартних 4-0, а најбољи против шампиона у репризи прошлосезонског финала Запада био је Ламаркус Олдриџ са 24 поена (8/22) уз десет скокова, те по две асистенције, украдене лопте и блокаде. 

Двоцифрен учинак имали су још Кајл Андерсон са 16 поена и седам ухваћених лопти, те Пау Гасол са 11 поена и шест скокова.



У другом мечу вечери Демијен Лилард је тројком 0,7 секунди пре краја донео Портланду победу над Лејкерсима, 13. узастопни тријумф Блејзерса над "језерашима".

Лилард је постигао 32 поена, а тројка за победу му је била тек друга из шест покушаја на мечу. Сјајно га је пратио Јусуф Нуркћ са 28 поена уз по пет скокова и асистенција, те три украдене лопте.

На свом нивоу био је и Си Џеј Макалум са 22 поена и пет проигвацања, за прекид низа Портланда од два пораза.

У петом поразу Лејкерса најефикаснији је био Брук Лопес са 27 поена, 22 е додао Кајл Кузма, док су по 14 убацили Брендон Инграм, Кантевијус Колдвел-Поуп и Џордан Кларксон.

Овогодишњи други пик са драфта Лонзо Бол није постигао ниједан поен за 28 минута на паркету.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар