GSW odbranom slomio Sparse, Lilard trojkom LAL!

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su San Antonio Sparse 112:92, dok su Portland Trejlblejzersi nadigrali Los Anđeles Lejkerse 113:110.

Košarka 03.11.2017 | 11:00
GSW odbranom slomio Sparse, Lilard trojkom LAL!
Voriorsi su gubili 31:12 u prvom periodu, četiri i po minuta nisu mogli da poentiraju, da bi odbranom polako preuzeli kontrolu nad utakmicom i na kraju "slomili" Sparse dozvolivši im samo 14 poena u poslednjem kvartalu.

"Ratnike" je do šeste pobede u sezoni predvodio Klej Tompson sa 27 poena (11/17 iz igre, 5/8 trojke), Kevin Durent je dodao 24 uz osam skokova, pet asistencija i tri blokade, dok je Stef Kari ubacio 21 poen uz takođe osam uhvaćenih lopti, četiri proigravanja i tri ukradene. 

Sparsi su poraženi četvrti meč u nizu nakon startnih 4-0, a najbolji protiv šampiona u reprizi prošlosezonskog finala Zapada bio je Lamarkus Oldridž sa 24 poena (8/22) uz deset skokova, te po dve asistencije, ukradene lopte i blokade. 

Dvocifren učinak imali su još Kajl Anderson sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti, te Pau Gasol sa 11 poena i šest skokova.



U drugom meču večeri Demijen Lilard je trojkom 0,7 sekundi pre kraja doneo Portlandu pobedu nad Lejkersima, 13. uzastopni trijumf Blejzersa nad "jezerašima".

Lilard je postigao 32 poena, a trojka za pobedu mu je bila tek druga iz šest pokušaja na meču. Sjajno ga je pratio Jusuf Nurkć sa 28 poena uz po pet skokova i asistencija, te tri ukradene lopte.

Na svom nivou bio je i Si Džej Makalum sa 22 poena i pet proigvacanja, za prekid niza Portlanda od dva poraza.

U petom porazu Lejkersa najefikasniji je bio Bruk Lopes sa 27 poena, 22 e dodao Kajl Kuzma, dok su po 14 ubacili Brendon Ingram, Kantevijus Koldvel-Poup i Džordan Klarkson.

Ovogodišnji drugi pik sa drafta Lonzo Bol nije postigao nijedan poen za 28 minuta na parketu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar