ЛЕ: Арсенал - Звезда 0:0, реакције...

Савић: Жал за голом, али битан бод! Штопер Црвене звезде Вујадин Савић презадовољан је бодом против Арсенала у Лондону, иако је погодио пречку у првом полувремену.  Милојевић: Ово нам је потврда да можемо! "Драго ми је да су играчи погледали у очи један Арсенал, који је фантастична екипа", додао је Милојевић након бода у Лондону.  Вилшир: Звезда је била боља у првом полувремену! Везни играч Арсенала Џек Вилшир рекао је да није задовољан бодом против Црвене звезде, али да ће екипа из овога доста научити.  Венгерово обећање: Звездо, победићемо Келн и БАТЕ! "Даћемо све од себе да победимо преостале две утакмице, Звезда то може да очекује од нас", казао је Арсен Венгер иако је његова екипа практично већ обезбедила пласман даље.

Фудбал 03.11.2017 | 10:00
ЛЕ: Арсенал - Звезда 0:0, реакције...
Мало је недостајало да попут оца затресе мрежу "тобџија" усред Лондона, али није имао среће.

"Остаје велики жал што нисам успео да постигнем гол, али голман је закачио лопту, погодио пречку, шта да се ради. Пре утакмице сам рекао да бивише волео бод или три, а да не постигнем гол. Тако, шта је ту је", рекао је Савић после меча. 

Звезда је одиграла сјајно на најтежем гостовању у протеклих десет година и изборила 0:0 против енглеског великана. 

"Ово је веома битан бод за наставак групне фазе, нарочито јер је Келн успео да победи БАТЕ. Имамо још две утакмице, надам се искрено да ћемо проћи", додао је дефанзивац Звезде.

Средином другог полувремена Арсенал је тражио пенал после једне реакције Савића у свом казненом простору.

"Бацио сам се и играо главом, нисам играо руком, не, не, не. Видећемо снимак али убеђен сам да нисам играо руком. Није ни битно", уверен је Савић.

Црвено-бели су задржали другу позицију у Групи Х са пет бодова, једним више од БАТЕ, а два од Келна, пред последња два кола.

"Мислим да из утакмице у утакмицу стално растемо, права смо борбена екипа која зна да игра. Показали смо то. Поносан сам на све момке, стручни штаб и навијаче који су дошли да нас бодре. Мислим да је ово сјајна генерација коју Звезда дуго није имала", сматра Савић.

Црвено-бели су у 180 минута против Арсенала показали да могу да парирају најбољим клубовима у Европи, а да су имали мало више среће освојили би два бода.

"Сећа прати храбре и срећа се заслужује. Ми смо је заслужили. Можда нам се у Београду није вратило, али јесте сада. Имали смо шансе да дођемо и до три бода, али је имао и Арсенал, па мислим да је на крају праведан резултат", закључио је штопер црвено-белих.

Звезда у петом колу гостује БАТЕ Борисову, 23. новембра.

Фудбалери Црвене звезде задовољни се враћају из Лондона.

Екипа Владана Милојевића одиграла је добар меч, стварала шансе и суочавала се са шансама противника, а на крају је дошло до поделе бодове у утакмици без голова. Две недеље раније сличан меч одигран је и у Београду, али су "тобџије" стигле до победе голом Жируа...

Овога пута то се није десило, стога и веће задовољство на лицима вицешампиона Србије.

Владан Милојевић је након сусрета честитао својим играчима и поручио да се екипа добро спремила за овај меч, те да је у овом дуелу одмах "ухваћен ритам", за разлику од првог меча у ком је била импресионарана тежином утакмице.

Похвалио је и дисциплину свог тима...

"Овде смо дошли да играмо одважно и исправимо грешке. Одиграли смо добро полувреме, знали да ће бити притисак, да треба да издржимо... У првом полувремену смо могли неке ситуације да решимо боље што се тиче саме игре. Имали смо пар изузетних ситуација, много веће екипе на 'Емирејтсу' немају толико прилика, а њих једноставно морате да искористите", казао је на почетку обраћања Владан Милојевић и додао: "Жалимо за Вујадиновом пречком".

Са "Емирата" и он и играчи носе лепо искуство...

"Играти у Лондону, на овако прелепом стадиону, је право уживање. Звезда припада овој групи самог крема европских екипа. Арсенал је по мени екипа Лиге шампиона и апсолутно је фаворит да освоји Лигу Европе. Велико искуство за нас. Моји играчи расту из утакмице у утакмицу. То је једно лепо искуство и значиће им у каријерама".

Милојевић је навео и да увек очекује да његови играчи играју добро и да нема разлога да се плаше Арсенала...

"Драго ми је да су играчи погледали у очи један Арсенал, који је фантастична екипа. То је потврда нама самима да можемо. Због тога ми је изузетно драго".

Тренер Звезде био је срећан и због тога што је његова екипа правила конкретне шансе за разлику од меча у Београду, а говорио је и о томе да ли је Звезда могла до победе у овом дуелу...

"Имали смо шансе, а да ли смо могли, то је шта би било кад би било, не би требало да улазимо у такву причу", казао је Милојевић и потом прокоментарисао резултат из Келна, где је домаћин победио БАТЕ Борисов и тако додатно помогао Црвеној звезди.

"Показали смо да се не плашимо, дошли смо да победимо. Има још много да се игра. Келн је Келн, бундеслигаш, не можете да га занемарите. Ту је и БАТЕ Борисов. То су добре, респектабилне екипе. Ако ништа друго, мислим да ће да буде занимљиво", казао је он.

Црвено-бели могу и да жале за победом у Лондону, Вујадин Савић је погодио пречку, а Ричмонд Боаћи пропустио неколико добрих прилика.

"Имали смо шансе, а да ли смо могли, то је шта би било кад би било, не би требало да улазимо у такву причу. Верујем када се заврши утакмица да причам с једне или друге стране. Правили смо шансе, много конкретних за разлику од Београда. Показало се да Арсенал има изузетно младог голмана који није толико млад '94. годиште. Имамо Рачића и малог Аџића '98. годиште из сасвим друге средине, играли су до прошле године омладинску лигу", истиче тренер Звезде.

Два кола пре краја Звезди је на руку ишао и резултат из Келна где су "Јарчеви" савладали БАТЕ Борисов са 5:2.

"Искрен да будем, чуо сам резултат, али верујте ми, стварно не размишљам о томе. Показали смо да се не плашимо, дошли смо да победимо. Има још много да се игра. Келн је Келн, бундеслигаш, не можете да га занемарите. Ту је и БАТЕ Борисов. То су добре, респектабилне екипе. Ако ништа друго, мислим да ће да буде занимљиво", закључио је Милојевић.

О РЕАКЦИЈИ КАНГЕ

Габонац је љутито напустио игралиште након измене у 70. минуту, а Владан Милојевић је на конференцији за медије рекао да "није видео реакцију" и да "не жели да прича о томе".

Арсенал није "оверио" пласман у наредну фазу, али је веома близу.

Фудбалери Арсена Венгера први пут ове сезоне у Лиги Европе нису дали гол и први пут нису освојили три бода, пошто "део колача" са "Емирејтса" носи Црвена звезда која је играла одлично ове вечери и могла да однесе и читав плен да су Боаћи и Савић били прецизнији.

Но, прецизности је фалило и на другој страни...

"Звезда је играла добро, имала своје шансе и мислим да је нерешен резултат најправеднији", казао је тренер Арсенала Венгер после меча на конференцији за медије на којој је посебно говорорио о Душану и Вујадину Савићу.

Први пут од фебруара 2016. године Арсенал није дао гол у европском мечу.

Тада их је зауставила Барселона у Лиги шампиона (0:2).

Звезда може да буде веома поносна на своју игру вечерас. Није много европских клубова дошло овде, а да не прими гол".

Венгерови играчи ће до краја групне фазе гостовати Келну (3 бода) и дочекати БАТЕ Борисов (4 бода), директне ривале Црвене звезде за пласман у нокаут рунде Лиге Европе.

"Даћемо све од себе да победимо преостале две утакмице, Звезда то може да очекује од нас", поручио је Француз.

Вилшир: Звезда је била боља у првом полувремену! Везни играч Арсенала Џек Вилшир рекао је да није задовољан бодом против Црвене звезде, али да ће екипа из овога доста научити.

Фудбалери Црвене звезде одиграли су одличан меч у Лондону и у Београд се враћају са бодом.

Вилшир је био један од најзапаженијих играча на мечу, а како каже Звезда је била боља у првом, док је Арсенал био бољи у другом полувремену.

"У првом полувремену они су били бољи тим. У другом смо ми били бољи... Научили смо из овога доста, желимо да будемо први у групи", рекао је Вилишир после меча. 

Вилшир је имао најбољу прилику за Арсенал, али је његов покушај зауставио Ле Талек на гол линији. 

"На почетку Лиге Европе знали смо да имамо квалитет да прођемо групу. Нисмо одушевљени овим пободом, али ако не можеш да победиш, немој да изгубиш", казао је Вилишир. 

Некада велика нада европског и светског фудбала додао је још да се осећа сјајно у Арсеналу, што поново носи овај дрес и да покушава да се врати у стартну поставу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар