LE: Arsenal - Zvezda 0:0, reakcije...

Savić: Žal za golom, ali bitan bod! Štoper Crvene zvezde Vujadin Savić prezadovoljan je bodom protiv Arsenala u Londonu, iako je pogodio prečku u prvom poluvremenu.  Milojević: Ovo nam je potvrda da možemo! "Drago mi je da su igrači pogledali u oči jedan Arsenal, koji je fantastična ekipa", dodao je Milojević nakon boda u Londonu.  Vilšir: Zvezda je bila bolja u prvom poluvremenu! Vezni igrač Arsenala Džek Vilšir rekao je da nije zadovoljan bodom protiv Crvene zvezde, ali da će ekipa iz ovoga dosta naučiti.  Vengerovo obećanje: Zvezdo, pobedićemo Keln i BATE! "Daćemo sve od sebe da pobedimo preostale dve utakmice, Zvezda to može da očekuje od nas", kazao je Arsen Venger iako je njegova ekipa praktično već obezbedila plasman dalje.

Fudbal 03.11.2017 | 10:00
LE: Arsenal - Zvezda 0:0, reakcije...
Malo je nedostajalo da poput oca zatrese mrežu "tobdžija" usred Londona, ali nije imao sreće.

"Ostaje veliki žal što nisam uspeo da postignem gol, ali golman je zakačio loptu, pogodio prečku, šta da se radi. Pre utakmice sam rekao da biviše voleo bod ili tri, a da ne postignem gol. Tako, šta je tu je", rekao je Savić posle meča. 

Zvezda je odigrala sjajno na najtežem gostovanju u proteklih deset godina i izborila 0:0 protiv engleskog velikana. 

"Ovo je veoma bitan bod za nastavak grupne faze, naročito jer je Keln uspeo da pobedi BATE. Imamo još dve utakmice, nadam se iskreno da ćemo proći", dodao je defanzivac Zvezde.

Sredinom drugog poluvremena Arsenal je tražio penal posle jedne reakcije Savića u svom kaznenom prostoru.

"Bacio sam se i igrao glavom, nisam igrao rukom, ne, ne, ne. Videćemo snimak ali ubeđen sam da nisam igrao rukom. Nije ni bitno", uveren je Savić.

Crveno-beli su zadržali drugu poziciju u Grupi H sa pet bodova, jednim više od BATE, a dva od Kelna, pred poslednja dva kola.

"Mislim da iz utakmice u utakmicu stalno rastemo, prava smo borbena ekipa koja zna da igra. Pokazali smo to. Ponosan sam na sve momke, stručni štab i navijače koji su došli da nas bodre. Mislim da je ovo sjajna generacija koju Zvezda dugo nije imala", smatra Savić.

Crveno-beli su u 180 minuta protiv Arsenala pokazali da mogu da pariraju najboljim klubovima u Evropi, a da su imali malo više sreće osvojili bi dva boda.

"Seća prati hrabre i sreća se zaslužuje. Mi smo je zaslužili. Možda nam se u Beogradu nije vratilo, ali jeste sada. Imali smo šanse da dođemo i do tri boda, ali je imao i Arsenal, pa mislim da je na kraju pravedan rezultat", zaključio je štoper crveno-belih.

Zvezda u petom kolu gostuje BATE Borisovu, 23. novembra.

Fudbaleri Crvene zvezde zadovoljni se vraćaju iz Londona.

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je dobar meč, stvarala šanse i suočavala se sa šansama protivnika, a na kraju je došlo do podele bodove u utakmici bez golova. Dve nedelje ranije sličan meč odigran je i u Beogradu, ali su "tobdžije" stigle do pobede golom Žirua...

Ovoga puta to se nije desilo, stoga i veće zadovoljstvo na licima vicešampiona Srbije.

Vladan Milojević je nakon susreta čestitao svojim igračima i poručio da se ekipa dobro spremila za ovaj meč, te da je u ovom duelu odmah "uhvaćen ritam", za razliku od prvog meča u kom je bila impresionarana težinom utakmice.

Pohvalio je i disciplinu svog tima...

"Ovde smo došli da igramo odvažno i ispravimo greške. Odigrali smo dobro poluvreme, znali da će biti pritisak, da treba da izdržimo... U prvom poluvremenu smo mogli neke situacije da rešimo bolje što se tiče same igre. Imali smo par izuzetnih situacija, mnogo veće ekipe na 'Emirejtsu' nemaju toliko prilika, a njih jednostavno morate da iskoristite", kazao je na početku obraćanja Vladan Milojević i dodao: "Žalimo za Vujadinovom prečkom".

Sa "Emirata" i on i igrači nose lepo iskustvo...

"Igrati u Londonu, na ovako prelepom stadionu, je pravo uživanje. Zvezda pripada ovoj grupi samog krema evropskih ekipa. Arsenal je po meni ekipa Lige šampiona i apsolutno je favorit da osvoji Ligu Evrope. Veliko iskustvo za nas. Moji igrači rastu iz utakmice u utakmicu. To je jedno lepo iskustvo i značiće im u karijerama".

Milojević je naveo i da uvek očekuje da njegovi igrači igraju dobro i da nema razloga da se plaše Arsenala...

"Drago mi je da su igrači pogledali u oči jedan Arsenal, koji je fantastična ekipa. To je potvrda nama samima da možemo. Zbog toga mi je izuzetno drago".

Trener Zvezde bio je srećan i zbog toga što je njegova ekipa pravila konkretne šanse za razliku od meča u Beogradu, a govorio je i o tome da li je Zvezda mogla do pobede u ovom duelu...

"Imali smo šanse, a da li smo mogli, to je šta bi bilo kad bi bilo, ne bi trebalo da ulazimo u takvu priču", kazao je Milojević i potom prokomentarisao rezultat iz Kelna, gde je domaćin pobedio BATE Borisov i tako dodatno pomogao Crvenoj zvezdi.

"Pokazali smo da se ne plašimo, došli smo da pobedimo. Ima još mnogo da se igra. Keln je Keln, bundesligaš, ne možete da ga zanemarite. Tu je i BATE Borisov. To su dobre, respektabilne ekipe. Ako ništa drugo, mislim da će da bude zanimljivo", kazao je on.

Crveno-beli mogu i da žale za pobedom u Londonu, Vujadin Savić je pogodio prečku, a Ričmond Boaći propustio nekoliko dobrih prilika.

"Imali smo šanse, a da li smo mogli, to je šta bi bilo kad bi bilo, ne bi trebalo da ulazimo u takvu priču. Verujem kada se završi utakmica da pričam s jedne ili druge strane. Pravili smo šanse, mnogo konkretnih za razliku od Beograda. Pokazalo se da Arsenal ima izuzetno mladog golmana koji nije toliko mlad '94. godište. Imamo Račića i malog Adžića '98. godište iz sasvim druge sredine, igrali su do prošle godine omladinsku ligu", ističe trener Zvezde.

Dva kola pre kraja Zvezdi je na ruku išao i rezultat iz Kelna gde su "Jarčevi" savladali BATE Borisov sa 5:2.

"Iskren da budem, čuo sam rezultat, ali verujte mi, stvarno ne razmišljam o tome. Pokazali smo da se ne plašimo, došli smo da pobedimo. Ima još mnogo da se igra. Keln je Keln, bundesligaš, ne možete da ga zanemarite. Tu je i BATE Borisov. To su dobre, respektabilne ekipe. Ako ništa drugo, mislim da će da bude zanimljivo", zaključio je Milojević.

O REAKCIJI KANGE

Gabonac je ljutito napustio igralište nakon izmene u 70. minutu, a Vladan Milojević je na konferenciji za medije rekao da "nije video reakciju" i da "ne želi da priča o tome".

Arsenal nije "overio" plasman u narednu fazu, ali je veoma blizu.

Fudbaleri Arsena Vengera prvi put ove sezone u Ligi Evrope nisu dali gol i prvi put nisu osvojili tri boda, pošto "deo kolača" sa "Emirejtsa" nosi Crvena zvezda koja je igrala odlično ove večeri i mogla da odnese i čitav plen da su Boaći i Savić bili precizniji.

No, preciznosti je falilo i na drugoj strani...

"Zvezda je igrala dobro, imala svoje šanse i mislim da je nerešen rezultat najpravedniji", kazao je trener Arsenala Venger posle meča na konferenciji za medije na kojoj je posebno govororio o Dušanu i Vujadinu Saviću.

Prvi put od februara 2016. godine Arsenal nije dao gol u evropskom meču.

Tada ih je zaustavila Barselona u Ligi šampiona (0:2).

Zvezda može da bude veoma ponosna na svoju igru večeras. Nije mnogo evropskih klubova došlo ovde, a da ne primi gol".

Vengerovi igrači će do kraja grupne faze gostovati Kelnu (3 boda) i dočekati BATE Borisov (4 boda), direktne rivale Crvene zvezde za plasman u nokaut runde Lige Evrope.

"Daćemo sve od sebe da pobedimo preostale dve utakmice, Zvezda to može da očekuje od nas", poručio je Francuz.

Vilšir: Zvezda je bila bolja u prvom poluvremenu! Vezni igrač Arsenala Džek Vilšir rekao je da nije zadovoljan bodom protiv Crvene zvezde, ali da će ekipa iz ovoga dosta naučiti.

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su odličan meč u Londonu i u Beograd se vraćaju sa bodom.

Vilšir je bio jedan od najzapaženijih igrača na meču, a kako kaže Zvezda je bila bolja u prvom, dok je Arsenal bio bolji u drugom poluvremenu.

"U prvom poluvremenu oni su bili bolji tim. U drugom smo mi bili bolji... Naučili smo iz ovoga dosta, želimo da budemo prvi u grupi", rekao je Vilišir posle meča. 

Vilšir je imao najbolju priliku za Arsenal, ali je njegov pokušaj zaustavio Le Talek na gol liniji. 

"Na početku Lige Evrope znali smo da imamo kvalitet da prođemo grupu. Nismo oduševljeni ovim pobodom, ali ako ne možeš da pobediš, nemoj da izgubiš", kazao je Vilišir. 

Nekada velika nada evropskog i svetskog fudbala dodao je još da se oseća sjajno u Arsenalu, što ponovo nosi ovaj dres i da pokušava da se vrati u startnu postavu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar