ЛЕ: Партизан има меч лопту за пролаз!

Свим силама 23. новембра на Јанг Бојсе, ово је прилика каква се не пропушта! Црно-бели имају сјајну шансу да презиме у Европи.

Фудбал 03.11.2017 | 11:15
ЛЕ: Партизан има меч лопту за пролаз!
Две трећине су прошле, а Партизан има сјајно пролазно време пред финиш! Првом победом у групи уз пораза Јанг Бојса од Динама (0:1), Партизан је преузео другу позицију на табели, све држи у својим рукама пред наставак такмичења. И приде је практично елиминисао Скендербег којем само теорија иде у прилог.

Два кола пре краја, Партизан има пет бодова мање од водећег Динама, али и два бода више од Јанг Бојса који му је главни ривал у борби за пласман у шеснаестину финала. Швајцарци ни у четвртом мечу у групи нису осетили сласт победе, али и даље су у игри. Све ће бити решено у наредном колу када Јанг Бојси гостују у Хумскпој.

Динамо Кијев је вечерас победио Јанг Бојс у Берну са 1:0 и обезбедио европско пролеће. Са које позиције, то ћемо видети у наставку групне фазе... Против Скендербега у Албанији, Украјинци могу да овере прво место. Прилику за поправни имају у последњем колу као домаћин против Партизана. 

Иако је Јанг Бојс био бољи тим у већем делу меча против Кијевљана, није успео да пошаље макар једну лопту иза леђа Динамовог голмана. Претио је и нашМиралем Сулејмани у неколико наврата, али кључни моменат се десио у 70. минуту.

Мвула Лотомба је очајно регаовао избијајући лопту главом и спустио је на ногу ДерлизуГонзалесу. Парагвајац је пронашао Бујалског који је мајсторском финтом тела пропустиоСоуа да пролети и потом прецизним ударцем по земљи у ближи угао матирао Фон Балмоса. До краја меча су Украјинци и уз помоћ среће успели да се извуку.

Одлука о другом путнику у нокаут фазу највероватније пада за три недеље у Хумској. Партизан има меч лопту на свом терену против Јанг Бојса. Ако црно-бели победе швајцарски тим, сигурно иду даље! Тешко да су могли да очекују бољи сценарио од тога. На свом терену против вицепрвака Швајцарске за европско пролеће. Шта ћете боље од тога?

Ако одиграју нерешено, опет су у бодовној предности, али стрепе пред последње коло. Тада гостују Динаму, а Јанг Бојси имају зицер на свом терену да прескоче црно-беле и визирају пут у шеснаестину финала. Ту би могла да буде битна и међусобна гол-разлика у свомечу српског и швајцарског представника. Пораз од Јанг Бојса би готово сигурно значио елиминацију црно-белих из Лиге Европе јер је нереално очекивати да Партизан у последњем колу победи у Кијеву, а да Јанг Бојси не победе Скендербег. 

РЕЗУЛТАТИ:

Партизан – Скендербег 2:0 (1:0)
/Тошић 39, Тавамба 66/

Јанг Бојс – Динамо Кијев 0:1 (0:0)
/Бујалски 70/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар