LE: Partizan ima meč loptu za prolaz!

Svim silama 23. novembra na Jang Bojse, ovo je prilika kakva se ne propušta! Crno-beli imaju sjajnu šansu da prezime u Evropi.

Fudbal 03.11.2017 | 11:15
LE: Partizan ima meč loptu za prolaz!
Dve trećine su prošle, a Partizan ima sjajno prolazno vreme pred finiš! Prvom pobedom u grupi uz poraza Jang Bojsa od Dinama (0:1), Partizan je preuzeo drugu poziciju na tabeli, sve drži u svojim rukama pred nastavak takmičenja. I pride je praktično eliminisao Skenderbeg kojem samo teorija ide u prilog.

Dva kola pre kraja, Partizan ima pet bodova manje od vodećeg Dinama, ali i dva boda više od Jang Bojsa koji mu je glavni rival u borbi za plasman u šesnaestinu finala. Švajcarci ni u četvrtom meču u grupi nisu osetili slast pobede, ali i dalje su u igri. Sve će biti rešeno u narednom kolu kada Jang Bojsi gostuju u Humskpoj.

Dinamo Kijev je večeras pobedio Jang Bojs u Bernu sa 1:0 i obezbedio evropsko proleće. Sa koje pozicije, to ćemo videti u nastavku grupne faze... Protiv Skenderbega u Albaniji, Ukrajinci mogu da overe prvo mesto. Priliku za popravni imaju u poslednjem kolu kao domaćin protiv Partizana. 

Iako je Jang Bojs bio bolji tim u većem delu meča protiv Kijevljana, nije uspeo da pošalje makar jednu loptu iza leđa Dinamovog golmana. Pretio je i našMiralem Sulejmani u nekoliko navrata, ali ključni momenat se desio u 70. minutu.

Mvula Lotomba je očajno regaovao izbijajući loptu glavom i spustio je na nogu DerlizuGonzalesu. Paragvajac je pronašao Bujalskog koji je majstorskom fintom tela propustioSoua da proleti i potom preciznim udarcem po zemlji u bliži ugao matirao Fon Balmosa. Do kraja meča su Ukrajinci i uz pomoć sreće uspeli da se izvuku.

Odluka o drugom putniku u nokaut fazu najverovatnije pada za tri nedelje u Humskoj. Partizan ima meč loptu na svom terenu protiv Jang Bojsa. Ako crno-beli pobede švajcarski tim, sigurno idu dalje! Teško da su mogli da očekuju bolji scenario od toga. Na svom terenu protiv viceprvaka Švajcarske za evropsko proleće. Šta ćete bolje od toga?

Ako odigraju nerešeno, opet su u bodovnoj prednosti, ali strepe pred poslednje kolo. Tada gostuju Dinamu, a Jang Bojsi imaju zicer na svom terenu da preskoče crno-bele i viziraju put u šesnaestinu finala. Tu bi mogla da bude bitna i međusobna gol-razlika u svomeču srpskog i švajcarskog predstavnika. Poraz od Jang Bojsa bi gotovo sigurno značio eliminaciju crno-belih iz Lige Evrope jer je nerealno očekivati da Partizan u poslednjem kolu pobedi u Kijevu, a da Jang Bojsi ne pobede Skenderbeg. 

REZULTATI:

Partizan – Skenderbeg 2:0 (1:0)
/Tošić 39, Tavamba 66/

Jang Bojs – Dinamo Kijev 0:1 (0:0)
/Bujalski 70/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar