ЛЕ: Партизан - Скендербег 2:0, реакције...

Ђукић: Велика ињекција самопоуздања! Тренер Партизана Мирослав Ђукић истакао је после победе над Скендербегом да је она изузетно важна за његов тим.  Јанковић о "прекретници": Из одбране у победе! Везни играч Партизана Марко Јанковић истакао је после победе над Скендербегом да је тај меч био прекретница за његов тим.  Бамби: Ово вежбам! Тавамба: Ожег, хвала. . . ! Партизанови стрелци послали исту поруку - све је у нашим рукама.  Тренер Скендербега: Натерали смо Партизан да се брани, то ми се свиђа! "Жао ми је што смо овако прошли, ништа нисмо били лошији од противника". . .

Фудбал 03.11.2017 | 09:45
ЛЕ: Партизан - Скендербег 2:0, реакције...
Црно-бели су надиграли албанског ривала 2:0 у четвртом колу Лиге Европе и направили велики корак ка пролећу у Европи.

"Задовољан сам, честитам играчима на борби, на свему. Није било лако против тврде екипе Скендербега. Успели смо да победимо и узмемо три бода у дивном амбијенту и наставимо борбу за Европу. Пред нашом публиком покушаћемо да ово заокружимо против Јанг Бојса и да се пласирамо у даље такмичење. Екипа је одиграла одчично. Велика ињекција самопоуздања, врло битна победа за нас", рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић.

Партизан је до прве победе у Лиги Европе ове сезоне стигао головима Зорана Тошића из слободног ударца у 39. минуту, те Леандреа Тавамбе после несебичног проигравања Огњена Ожеговића у 66.

Црно-бели у следећем колу играју против Јанг Бојса 23. новембра у Хумској 1. Партизан има два бода више од Швајцараца па би победом пред "гробарима" изборили пласман у наредну фазу такмичења.

А сад велико финале у нашој кући... Нисам био упознат са Тошићевом ситуацијом. Мирослав Ђукић презадовољан после првог тријумфа у Лиги Европе ове сезоне.

Партизан је тукао Скендербег, Партизан је на корак од европског пролећа! Мирослав Ђукић, логично, мора да буде задовољан после таквог развоја ситуације...

"Веома сам срећан због екипе. Борила се, изгарала, на крају извојевала победу. Узели смо три бода битна у борби за пролазак у наредну фазу такмичења. Знали смо да ће утакмица бити тврда, али ју је Тошић одлично отворио слободним ударцем. После тога нам је било лакше, па смо могли да играмо мирније и да хватамо ривала на контранападе. Истакао бих подршку наших навијача, били су нам 12. играч, уз њих је било много лакше".

Када се ради о овако битним утакмицама нико не говори о лепоти игре...

"У почетку није било ни шанси, ни лепоте, али је одлучио детаљ, тај Тошићев ударац. Знали смо да ћемо против Скендербега имати проблема, тако је и било, јер је реч о добром противнику". 

Партизан је после победе Кијевљана у Берну други и све држи у својим рукама.

"За нас је добро што је Динамо победио. Имаћемо велико финале са Јанг Бојсом у нашој кући. Ту ћемо, пред нашом публиком, решавати нашу судбину".

Нажалост без понајбољег играча - Бамбија Тошића...

"Нисам био упознат са тим... У овом мечу, рецимо, нисмо имали Суму. А екипа је надокнадила тај губитак. Најбитније је да тим функционише добро". 

Албанске новинаре занимало је да ли је Ђукић забринут због скандирања Гробара - Косово је Србија. тада је реч преузела портпарол клуба, Биљана Обрадовић:

"УЕФА је била упозната са правилима ове утакмице, обавестили смо је о банеру који ћемо развити. Једина забрањена реч била је „Шиптар“, а Косово и Србија је могло да се скандира, будући да је Косово Србија". 

Тренер Скендербега: Натерали смо Партизан да се брани, то ми се свиђа! "Жао ми је што смо овако прошли, ништа нисмо били лошији од противника"...

Тренер Скендербега Иљир Даје после пораза од Партизана казао је да резултат није праведан и да је требало у најмању руку да буде нерешено.

"Жао ми је што смо овако прошли, ништа нисмо били лошији од противника. Мислим да смо могли да узмемо бод. Утакмицу су одлучили слободан ударац и једна грешка. А грешке су прављење и с једне и с друге стране. Увек је био присутан фактор притисак и за нас и за ривала, морали смо да будемо пажљиви, па је то онемогућавало да будемо бољи".

Шансе у групи?

"Ово је лош корак ка циљу који имамо, али имајући у виду исход утакмице у Берну и победу Динама видимо наду да прођемо. Још шест бодова је у игри, борићемо се да прођемо".

Шта није функцинисало у игри?

"Није да није функцинисало, него је само требало да будемо агресивнији у нападу. А није нас ни Партизан нападао свом силином. Свиђа ми се што смо једног таквог противника какав је Партизан натерали да се брани".

Даје је упитан и за атмосферу, односно пријем у Београду...

"Што се тиче терена, што мене и занима, све је било нормално. Мисија фудбала је успела, јер она подразумева изградњу односа. Све је било у реду".

Ко иде даље уз Динамо?

"Партизан је направио велики корак, али остале су још две утакмице. Гледајући издања свих екипа, не могу да кажем да смо Јанг Бојс и ми у заостатку. Има још да се игра"... 

Јанковић о "прекретници": Из одбране у победе! Везни играч Партизана Марко Јанковић истакао је после победе над Скендербегом да је тај меч био прекретница за његов тим.

"Знали смо да ће бити тешко, они су врло агресивна екипа, имају добар какратер. Играју висок престинг, стално су близу, али смо се добро спремили. Прво смо почели са добром одбраном што нам је донело сигурност. Овакви мечецви се решавају из једног напада, једне шансе. Ово је показатељ како треба да играмо, чврсто у одбрани па из тога да тражимо шансу, ово је добар пут. Свака екипа има простора за напредак. Ово нам је била нека прекртетница, па ћемо сада да све дижемо на виши ниво", каже Марко Јанковић.

Партизан је на добром путу да се пласира у другу фазу Лиге Европе!

Црно-бели су у четвртак у Хумској савладали Скендербег и уз пораз Јанг Бојса од Динамо Кијева драстично повећали своје шансе да презиме у међународном такмичењу.

Зоран "Бамби" Тошић, стрелац лепог гола који је "отворио" госте из Албаније, говорио је после утакмице о свом хицу из 39. минута.

"То је нешто што вежбам и надам се да ће бити још голова. На тај начин покушавам да унапредим игру", изјавио је он.

Победом је одушевљен, као и дисциплинованом игром и амбијентом на стадиону.

"Пресрећан сам, после дуго година сам осетио како је играти пред пуним стадионом и навијачима вољеног клуба".

На питање о шансама за пласман, Тошић каже кратко: "Одлично, све држимо у нашим рукама".

Леандре Тавамба поставио је у 66. минуту коначан резултат, а после утакмице се захвалио једном саиграчу.

"Имао сам велику жељу да постигнем гол. Против Скендербега сам имао велику шансу да погодим, али је нисам искористио, па ми је то била мала освета. Користим прилику да се захвалим саиграчу Ожеговићу који је могао да шутира, али ми је додао лопту. Мислим да смо показали заједништво као тим и показали смо да смо бољи заједно".

Снажни нападач признао је да су сви у екипи дуго чекали меч против Скендербега.

"Задовољан сам, чекали смо дуго ову утакмицу и били смо мало разочарани резултатом прве утакмице, али вечерас смо освојили три бода и мислим да је цео тим срећан због тога. Надам се да ће навијачи поново стећи веру у нас, јер на прошлим утакмицама нисмо имали баш добре наступе. Са бројем утакмица које играмо од старта мислим да је све то нормално. Данас смо показали карактер, квалитет и надам се да ћемо наставити".

У следећем колу Лиге Европе, црно-бели ће играти против Јанг Бојса.

"Тај меч је веома важан, посебно јер сам чуо да су изгубили. Други смо и идемо у тај меч да сачувамо ову позицију", додао је Тавамба.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар