LE: Partizan - Skenderbeg 2:0, reakcije...

Đukić: Velika injekcija samopouzdanja! Trener Partizana Miroslav Đukić istakao je posle pobede nad Skenderbegom da je ona izuzetno važna za njegov tim.  Janković o "prekretnici": Iz odbrane u pobede! Vezni igrač Partizana Marko Janković istakao je posle pobede nad Skenderbegom da je taj meč bio prekretnica za njegov tim.  Bambi: Ovo vežbam! Tavamba: Ožeg, hvala. . . ! Partizanovi strelci poslali istu poruku - sve je u našim rukama.  Trener Skenderbega: Naterali smo Partizan da se brani, to mi se sviđa! "Žao mi je što smo ovako prošli, ništa nismo bili lošiji od protivnika". . .

Fudbal 03.11.2017 | 09:45
LE: Partizan - Skenderbeg 2:0, reakcije...
Crno-beli su nadigrali albanskog rivala 2:0 u četvrtom kolu Lige Evrope i napravili veliki korak ka proleću u Evropi.

"Zadovoljan sam, čestitam igračima na borbi, na svemu. Nije bilo lako protiv tvrde ekipe Skenderbega. Uspeli smo da pobedimo i uzmemo tri boda u divnom ambijentu i nastavimo borbu za Evropu. Pred našom publikom pokušaćemo da ovo zaokružimo protiv Jang Bojsa i da se plasiramo u dalje takmičenje. Ekipa je odigrala odčično. Velika injekcija samopouzdanja, vrlo bitna pobeda za nas", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Partizan je do prve pobede u Ligi Evrope ove sezone stigao golovima Zorana Tošića iz slobodnog udarca u 39. minutu, te Leandrea Tavambe posle nesebičnog proigravanja Ognjena Ožegovića u 66.

Crno-beli u sledećem kolu igraju protiv Jang Bojsa 23. novembra u Humskoj 1. Partizan ima dva boda više od Švajcaraca pa bi pobedom pred "grobarima" izborili plasman u narednu fazu takmičenja.

A sad veliko finale u našoj kući... Nisam bio upoznat sa Tošićevom situacijom. Miroslav Đukić prezadovoljan posle prvog trijumfa u Ligi Evrope ove sezone.

Partizan je tukao Skenderbeg, Partizan je na korak od evropskog proleća! Miroslav Đukić, logično, mora da bude zadovoljan posle takvog razvoja situacije...

"Veoma sam srećan zbog ekipe. Borila se, izgarala, na kraju izvojevala pobedu. Uzeli smo tri boda bitna u borbi za prolazak u narednu fazu takmičenja. Znali smo da će utakmica biti tvrda, ali ju je Tošić odlično otvorio slobodnim udarcem. Posle toga nam je bilo lakše, pa smo mogli da igramo mirnije i da hvatamo rivala na kontranapade. Istakao bih podršku naših navijača, bili su nam 12. igrač, uz njih je bilo mnogo lakše".

Kada se radi o ovako bitnim utakmicama niko ne govori o lepoti igre...

"U početku nije bilo ni šansi, ni lepote, ali je odlučio detalj, taj Tošićev udarac. Znali smo da ćemo protiv Skenderbega imati problema, tako je i bilo, jer je reč o dobrom protivniku". 

Partizan je posle pobede Kijevljana u Bernu drugi i sve drži u svojim rukama.

"Za nas je dobro što je Dinamo pobedio. Imaćemo veliko finale sa Jang Bojsom u našoj kući. Tu ćemo, pred našom publikom, rešavati našu sudbinu".

Nažalost bez ponajboljeg igrača - Bambija Tošića...

"Nisam bio upoznat sa tim... U ovom meču, recimo, nismo imali Sumu. A ekipa je nadoknadila taj gubitak. Najbitnije je da tim funkcioniše dobro". 

Albanske novinare zanimalo je da li je Đukić zabrinut zbog skandiranja Grobara - Kosovo je Srbija. tada je reč preuzela portparol kluba, Biljana Obradović:

"UEFA je bila upoznata sa pravilima ove utakmice, obavestili smo je o baneru koji ćemo razviti. Jedina zabranjena reč bila je „Šiptar“, a Kosovo i Srbija je moglo da se skandira, budući da je Kosovo Srbija". 

Trener Skenderbega: Naterali smo Partizan da se brani, to mi se sviđa! "Žao mi je što smo ovako prošli, ništa nismo bili lošiji od protivnika"...

Trener Skenderbega Iljir Daje posle poraza od Partizana kazao je da rezultat nije pravedan i da je trebalo u najmanju ruku da bude nerešeno.

"Žao mi je što smo ovako prošli, ništa nismo bili lošiji od protivnika. Mislim da smo mogli da uzmemo bod. Utakmicu su odlučili slobodan udarac i jedna greška. A greške su pravljenje i s jedne i s druge strane. Uvek je bio prisutan faktor pritisak i za nas i za rivala, morali smo da budemo pažljivi, pa je to onemogućavalo da budemo bolji".

Šanse u grupi?

"Ovo je loš korak ka cilju koji imamo, ali imajući u vidu ishod utakmice u Bernu i pobedu Dinama vidimo nadu da prođemo. Još šest bodova je u igri, borićemo se da prođemo".

Šta nije funkcinisalo u igri?

"Nije da nije funkcinisalo, nego je samo trebalo da budemo agresivniji u napadu. A nije nas ni Partizan napadao svom silinom. Sviđa mi se što smo jednog takvog protivnika kakav je Partizan naterali da se brani".

Daje je upitan i za atmosferu, odnosno prijem u Beogradu...

"Što se tiče terena, što mene i zanima, sve je bilo normalno. Misija fudbala je uspela, jer ona podrazumeva izgradnju odnosa. Sve je bilo u redu".

Ko ide dalje uz Dinamo?

"Partizan je napravio veliki korak, ali ostale su još dve utakmice. Gledajući izdanja svih ekipa, ne mogu da kažem da smo Jang Bojs i mi u zaostatku. Ima još da se igra"... 

Janković o "prekretnici": Iz odbrane u pobede! Vezni igrač Partizana Marko Janković istakao je posle pobede nad Skenderbegom da je taj meč bio prekretnica za njegov tim.

"Znali smo da će biti teško, oni su vrlo agresivna ekipa, imaju dobar kakrater. Igraju visok presting, stalno su blizu, ali smo se dobro spremili. Prvo smo počeli sa dobrom odbranom što nam je donelo sigurnost. Ovakvi mečecvi se rešavaju iz jednog napada, jedne šanse. Ovo je pokazatelj kako treba da igramo, čvrsto u odbrani pa iz toga da tražimo šansu, ovo je dobar put. Svaka ekipa ima prostora za napredak. Ovo nam je bila neka prekrtetnica, pa ćemo sada da sve dižemo na viši nivo", kaže Marko Janković.

Partizan je na dobrom putu da se plasira u drugu fazu Lige Evrope!

Crno-beli su u četvrtak u Humskoj savladali Skenderbeg i uz poraz Jang Bojsa od Dinamo Kijeva drastično povećali svoje šanse da prezime u međunarodnom takmičenju.

Zoran "Bambi" Tošić, strelac lepog gola koji je "otvorio" goste iz Albanije, govorio je posle utakmice o svom hicu iz 39. minuta.

"To je nešto što vežbam i nadam se da će biti još golova. Na taj način pokušavam da unapredim igru", izjavio je on.

Pobedom je oduševljen, kao i disciplinovanom igrom i ambijentom na stadionu.

"Presrećan sam, posle dugo godina sam osetio kako je igrati pred punim stadionom i navijačima voljenog kluba".

Na pitanje o šansama za plasman, Tošić kaže kratko: "Odlično, sve držimo u našim rukama".

Leandre Tavamba postavio je u 66. minutu konačan rezultat, a posle utakmice se zahvalio jednom saigraču.

"Imao sam veliku želju da postignem gol. Protiv Skenderbega sam imao veliku šansu da pogodim, ali je nisam iskoristio, pa mi je to bila mala osveta. Koristim priliku da se zahvalim saigraču Ožegoviću koji je mogao da šutira, ali mi je dodao loptu. Mislim da smo pokazali zajedništvo kao tim i pokazali smo da smo bolji zajedno".

Snažni napadač priznao je da su svi u ekipi dugo čekali meč protiv Skenderbega.

"Zadovoljan sam, čekali smo dugo ovu utakmicu i bili smo malo razočarani rezultatom prve utakmice, ali večeras smo osvojili tri boda i mislim da je ceo tim srećan zbog toga. Nadam se da će navijači ponovo steći veru u nas, jer na prošlim utakmicama nismo imali baš dobre nastupe. Sa brojem utakmica koje igramo od starta mislim da je sve to normalno. Danas smo pokazali karakter, kvalitet i nadam se da ćemo nastaviti".

U sledećem kolu Lige Evrope, crno-beli će igrati protiv Jang Bojsa.

"Taj meč je veoma važan, posebno jer sam čuo da su izgubili. Drugi smo i idemo u taj meč da sačuvamo ovu poziciju", dodao je Tavamba.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar