Ремонт гордог Албиона!

Нема Стариџа, Окса, Смолинга. . . Први позиви за Абрахама, Лофтус-Чика и Гомеза! За пријатељске утакмице с Немачком и Бразилом.  "Не игра код Венгера, а препоручује га мени?" Неколико дебитаната на списку репрезентације Енглеске за пријатељске мечеве против Русије и Бразила. Тема и Џек Вилшир.

Фудбал 05.11.2017 | 10:00
Ремонт гордог Албиона!
Герет Саутгејт је пустио руку да се распише, па смо добили списак прилично другачији од свих других. Селектору Енглеске овај пут су се “загубили“ телефони Данијела Стариџа, Алекса Окслејд-Чемберлена и Криса Смолинга, док су први позиви упућени Тамију Абрахаму, Рубену Лофтус-Чику и Џоу Гомезу.

Јасно је да је Саутгејт вољан да експриментише у пријатељским сударима са Немачком и Бразилом на Вемблију. Уосталом, за то и служе такве утакмице. Отуд на списку Челсијев двојац на позајмицама у Свонсију (Абрахам) и Кристал Паласу (Лофтус-Чик), те Ливерпулов бек Гомез.

Ту је поново и Ешли Јанг, Манчестер јунајтедов универзалац који је последњи пут играо за Енглеску још септембра 2013. године, док су се вратили и Дани Роуз и Џејми Варди, свеже опорављени од повреда.

Много је више изненађујућих имена којих нема на списку. Поред Стариџа, Окслејд-Чемберлена и Смолинг, одсутни су и Евертонов Мајкл Кин (мучи га стопало), па Џермејн Дефо, Арон Кресвел, Фрејзер Форстер и Џејк Ливермор. Нема ни Арсеналових Џека Вилшира ниТеа Волкота.

Од млађих, ту је опет Тотенхемов везиста Хари Винкс, који је имао пристојан деби против Литваније, док је за добре игре награђен и Ситијев Фабијан Делф.

"Не игра код Венгера, а препоручује га мени?" Неколико дебитаната на списку репрезентације Енглеске за пријатељске мечеве против Русије и Бразила. Тема и Џек Вилшир.

Селектор репрезентације Енглеске, која је лако обезбедила учешће на наредном шампионату света, саопштио је списак играча на које рачуна за пријатељске утакмице са Русијом и Бразилом, а успут се и изненадио на констатацију менаџера Арсенала.

Арсен Венгер је "препоручио" Џека Вилшира младом селектору, казао да му није јасно како не игра за репрезентацију, што је била и једна од тема данашње конференције за медије...

"Не знам како може да дође до репрезентације Енглеске кад не успева да добије шансу ни у Арсеналу?", запитао се Гарет Саутгејт и објаснио да Вилшир има квалитет: "Он је сјајан играч. Њему је потребно само више да игра...".

Некада велики енглески таленат ове сезоне је у Премијер лиги забележио само 13 минута, и асистенцију (!), док је више играо у Лиги Европе где је наступио на сва три претходна дуела, као и у Лига Купу где је на терен излазио два пута.

Уместо Вилшира, Саутгејт је позвао тројицу дебитаната: Џо Гомез (Ливерпул), Рубен Лофтус-Чик (Кристал Палас) и Теми Абрахам (Свонси).

Осим њих, на списку је поново млади Хари Винкс из Тотенхема, док је шансу добио и Ешли Јанг који изврсно игра за Манчестер јунајтед ове сезоне на позицији спољног играча, као и Фабијан Делф који је нашао своје место у Ситију наступајући баш по боку.

Голмани: Џо Харт (Вест Хем, Џек Батленд (Стоук), Џордан Пикфорд (Евертон);

Одбрамбени фуздбалери: Рајан Бертранд (Саутемптон), Дени Роуз (Тотенхем), Гери Кејхил (Челси), Фил Џонс (Манчестер јунајтед), Хари Мегвајер (Лестер Сити), Џон Стонс (Манчестер Сити), Џо Гомез (Ливерпул), Кајл Вокер (Манчестер Сити), Кијеран Трипије (Тотенхем);

Фудбалер средине терена: Ерик Дајер (Тотенхем), Фабијен Делф (Манчестер Сити), Рубен Лофтус-Чик (Кристал Палас), Џордан Хендерсон (Ливерпул), Рахим Стерлинг (Манчестер Сити), Хари Винкс (Тотенхем), Маркус Рашофорд (Манчестер јунајтед), Џеси Лингард (Манчестер јунајтед), Деле Али (Тотенхем);

Нападачи: Хари Кејн (Тотенхем), Тами Абрахам (Свонси), Џејми Варди (Лестер Сити).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар