Remont gordog Albiona!

Nema Staridža, Oksa, Smolinga. . . Prvi pozivi za Abrahama, Loftus-Čika i Gomeza! Za prijateljske utakmice s Nemačkom i Brazilom.  "Ne igra kod Vengera, a preporučuje ga meni?" Nekoliko debitanata na spisku reprezentacije Engleske za prijateljske mečeve protiv Rusije i Brazila. Tema i Džek Vilšir.

Fudbal 05.11.2017 | 10:00
Remont gordog Albiona!
Geret Sautgejt je pustio ruku da se raspiše, pa smo dobili spisak prilično drugačiji od svih drugih. Selektoru Engleske ovaj put su se “zagubili“ telefoni Danijela Staridža, Aleksa Okslejd-Čemberlena i Krisa Smolinga, dok su prvi pozivi upućeni Tamiju Abrahamu, Rubenu Loftus-Čiku i Džou Gomezu.

Jasno je da je Sautgejt voljan da eksprimentiše u prijateljskim sudarima sa Nemačkom i Brazilom na Vembliju. Uostalom, za to i služe takve utakmice. Otud na spisku Čelsijev dvojac na pozajmicama u Svonsiju (Abraham) i Kristal Palasu (Loftus-Čik), te Liverpulov bek Gomez.

Tu je ponovo i Ešli Jang, Mančester junajtedov univerzalac koji je poslednji put igrao za Englesku još septembra 2013. godine, dok su se vratili i Dani Rouz i Džejmi Vardi, sveže oporavljeni od povreda.

Mnogo je više iznenađujućih imena kojih nema na spisku. Pored Staridža, Okslejd-Čemberlena i Smoling, odsutni su i Evertonov Majkl Kin (muči ga stopalo), pa Džermejn Defo, Aron Kresvel, Frejzer Forster i Džejk Livermor. Nema ni Arsenalovih Džeka Vilšira niTea Volkota.

Od mlađih, tu je opet Totenhemov vezista Hari Vinks, koji je imao pristojan debi protiv Litvanije, dok je za dobre igre nagrađen i Sitijev Fabijan Delf.

"Ne igra kod Vengera, a preporučuje ga meni?" Nekoliko debitanata na spisku reprezentacije Engleske za prijateljske mečeve protiv Rusije i Brazila. Tema i Džek Vilšir.

Selektor reprezentacije Engleske, koja je lako obezbedila učešće na narednom šampionatu sveta, saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljske utakmice sa Rusijom i Brazilom, a usput se i iznenadio na konstataciju menadžera Arsenala.

Arsen Venger je "preporučio" Džeka Vilšira mladom selektoru, kazao da mu nije jasno kako ne igra za reprezentaciju, što je bila i jedna od tema današnje konferencije za medije...

"Ne znam kako može da dođe do reprezentacije Engleske kad ne uspeva da dobije šansu ni u Arsenalu?", zapitao se Garet Sautgejt i objasnio da Vilšir ima kvalitet: "On je sjajan igrač. Njemu je potrebno samo više da igra...".

Nekada veliki engleski talenat ove sezone je u Premijer ligi zabeležio samo 13 minuta, i asistenciju (!), dok je više igrao u Ligi Evrope gde je nastupio na sva tri prethodna duela, kao i u Liga Kupu gde je na teren izlazio dva puta.

Umesto Vilšira, Sautgejt je pozvao trojicu debitanata: Džo Gomez (Liverpul), Ruben Loftus-Čik (Kristal Palas) i Temi Abraham (Svonsi).

Osim njih, na spisku je ponovo mladi Hari Vinks iz Totenhema, dok je šansu dobio i Ešli Jang koji izvrsno igra za Mančester junajted ove sezone na poziciji spoljnog igrača, kao i Fabijan Delf koji je našao svoje mesto u Sitiju nastupajući baš po boku.

Golmani: Džo Hart (Vest Hem, Džek Batlend (Stouk), Džordan Pikford (Everton);

Odbrambeni fuzdbaleri: Rajan Bertrand (Sautempton), Deni Rouz (Totenhem), Geri Kejhil (Čelsi), Fil Džons (Mančester junajted), Hari Megvajer (Lester Siti), Džon Stons (Mančester Siti), Džo Gomez (Liverpul), Kajl Voker (Mančester Siti), Kijeran Tripije (Totenhem);

Fudbaler sredine terena: Erik Dajer (Totenhem), Fabijen Delf (Mančester Siti), Ruben Loftus-Čik (Kristal Palas), Džordan Henderson (Liverpul), Rahim Sterling (Mančester Siti), Hari Vinks (Totenhem), Markus Rašoford (Mančester junajted), Džesi Lingard (Mančester junajted), Dele Ali (Totenhem);

Napadači: Hari Kejn (Totenhem), Tami Abraham (Svonsi), Džejmi Vardi (Lester Siti).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar