Пензије за шампионе: Живко, Пеђа и екипа!

Коме се додељују признања и по којем критеријуму.

Остали спортови 06.11.2017 | 21:30
Пензије за шампионе: Живко, Пеђа и екипа!
Влада Србије донела је на седници у четвртак решење о додели националних спортских признања држављанима Србије у виду доживотног месечног новчаног примања.

Национална признања додељују се освајачима медаља на Олимпијским и Параолимпијским играма, Шаховској олимпијади, светским и европским првенствима, као и носиоцима светских рекорда у олимпијским и параолимпијским дисциплинама и освајачима Дејвис или Фед купа међународне тениске федерације, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Решење за национално спортско признање додељено је спортистима: Живку Гоцићу за освојену златну медаљу на Европском првенству у ватерполу, Жарку Чабаркапи и Предрагу Стојаковићу за освојену златну медаљу на Светском првенству у кошарци, Горану Марићу за освојену златну медаљу на Европском првенству у одбојци.

Решење је додељено и Горану Недељковићу за освојену сребрну медаљу на Европском првенству у олимпијском спорту веслање, Будимиру Малешићу и Дарку Бабићу за освојене бронзане медаље на Светском првенству у стоном тенису, Драгану Марковићу за освојену бронзану медаљу на Европском првенству у стрељаштву, Татјани Тривић за бронзану медаљу на Европском првенству у џудоу.

Заслужено!

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар