Почиње други круг Суперлиге, прво дерби на Брду!

Време је за други круг првенства - три преноса на ТВ Арена Спорт.

Фудбал 03.11.2017 | 13:45
Почиње други круг Суперлиге, прво дерби на Брду!
Почетак новембра, а већ је завршен први од два и по круга Суперлиге!

Фудбалери Чукаричког и Војводине, који ће се према приказаном у досадашњем делу шампионата борити за место које води у Европи, отвориће 16. коло Суперлиге на Бановом брду већ у петак.

"Лале" у овај меч улазе као благи фаворити који су у претходном мечу у Београду славили на Бањици против Рада (3:0), док је Чука у финишу меча славила у малом београдском дербију против Вождовца (2:1) у последњим тренуцима сусрета, а два тима повезује и тренер који је тренутно на клупи "брђана" - Ненад Лалатовић који је са успесима водио тим из Новог Сада.

Штопер "старе даме", која има пет бодова више од Чукаричког, Синиша Саничанин није наступио у првом дуелу ових тимова на "Карађорђу" (још у јулу!), али ће се сасвим сигурно наћи у стартној постави тренера Владимира Буача (петак, 17.00 ТВ Арена Спорт1).

"Знамо да Чукарички има добру и квалитетну екипу, али не треба много тиме да се оптерећујемо, већ највише треба да се бавимо самим собом и нашом игром. Ако добро и дисциплиновано уђемо у утакмицу и поновимо игру из претходних мечева, мислим да не би требало да буде проблема и да ћемо успети да освојимо сва три бода", навео је млади дефанзивац на конференцији за медије.

Дан касније, у суботе, очекује нас и дуел екипа из Бачке - ОФК Бачке и Спартака, односно Борца и Јавора у истом термину (13х), док су нешто касније на програму мечеви Радник - Вождовац (17х), односно Рад - Напредак (19х).

Најуспешнији српски клубови ће на терен у недељу, због обавеза у Лиги Европи овог четвртка, па ће тако Мачва угостити Партизан од 13 часова, док је Црвена звезда гост у Нишу од 17х. У првом делу сезоне црно-бели су лако изашли на крај са Шапчанима (6:1), док су црвено-бели у серији од шест победа против тима са Чаира.

Обе утакмице су на програмима ТВ Арена Спорт.

СУПЕРЛИГА 16. КОЛО:

петак

Чукарички - Војводина (17.00, ТВ Арена Спорт 1)
/Милорад Мажић/

субота

Борац - Јавор (13.00)
/Зоран Широки/

ОФК Бачка - Спартак (13.00)
/Мајо Вујовић/

Радник - Вождовац (17.00)
/Драган Чоловић)

Рад - Напредак (19.00)
/Илија Брдар/

недеља

Мачва - Партизан (13.00, ТВ Арена Спорт 1)
/Ненад Ђокић/

Земун - Младост (13.00)
/Милош Ђорђић/

Раднички Ниш - Црвена звезда (17.00, ТВ Арена Спорт 1)
/Јован Шегрт/

ТАБЕЛА: Црвена звезда 40, Партизан 36, Војводина 30, Вождовац 28, Спартак 26, Чукарички 25, Напредак 23, Раднички Ниш 23, Младост 18, Радник 18, Мачва 16, Земун 14, ОФК Бачка 13, Јавор 11, Рад 8, Борац 7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар