Počinje drugi krug Superlige, prvo derbi na Brdu!

Vreme je za drugi krug prvenstva - tri prenosa na TV Arena Sport.

Fudbal 03.11.2017 | 13:45
Počinje drugi krug Superlige, prvo derbi na Brdu!
Početak novembra, a već je završen prvi od dva i po kruga Superlige!

Fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine, koji će se prema prikazanom u dosadašnjem delu šampionata boriti za mesto koje vodi u Evropi, otvoriće 16. kolo Superlige na Banovom brdu već u petak.

"Lale" u ovaj meč ulaze kao blagi favoriti koji su u prethodnom meču u Beogradu slavili na Banjici protiv Rada (3:0), dok je Čuka u finišu meča slavila u malom beogradskom derbiju protiv Voždovca (2:1) u poslednjim trenucima susreta, a dva tima povezuje i trener koji je trenutno na klupi "brđana" - Nenad Lalatović koji je sa uspesima vodio tim iz Novog Sada.

Štoper "stare dame", koja ima pet bodova više od Čukaričkog, Siniša Saničanin nije nastupio u prvom duelu ovih timova na "Karađorđu" (još u julu!), ali će se sasvim sigurno naći u startnoj postavi trenera Vladimira Buača (petak, 17.00 TV Arena Sport1).

"Znamo da Čukarički ima dobru i kvalitetnu ekipu, ali ne treba mnogo time da se opterećujemo, već najviše treba da se bavimo samim sobom i našom igrom. Ako dobro i disciplinovano uđemo u utakmicu i ponovimo igru iz prethodnih mečeva, mislim da ne bi trebalo da bude problema i da ćemo uspeti da osvojimo sva tri boda", naveo je mladi defanzivac na konferenciji za medije.

Dan kasnije, u subote, očekuje nas i duel ekipa iz Bačke - OFK Bačke i Spartaka, odnosno Borca i Javora u istom terminu (13h), dok su nešto kasnije na programu mečevi Radnik - Voždovac (17h), odnosno Rad - Napredak (19h).

Najuspešniji srpski klubovi će na teren u nedelju, zbog obaveza u Ligi Evropi ovog četvrtka, pa će tako Mačva ugostiti Partizan od 13 časova, dok je Crvena zvezda gost u Nišu od 17h. U prvom delu sezone crno-beli su lako izašli na kraj sa Šapčanima (6:1), dok su crveno-beli u seriji od šest pobeda protiv tima sa Čaira.

Obe utakmice su na programima TV Arena Sport.

SUPERLIGA 16. KOLO:

petak

Čukarički - Vojvodina (17.00, TV Arena Sport 1)
/Milorad Mažić/

subota

Borac - Javor (13.00)
/Zoran Široki/

OFK Bačka - Spartak (13.00)
/Majo Vujović/

Radnik - Voždovac (17.00)
/Dragan Čolović)

Rad - Napredak (19.00)
/Ilija Brdar/

nedelja

Mačva - Partizan (13.00, TV Arena Sport 1)
/Nenad Đokić/

Zemun - Mladost (13.00)
/Miloš Đorđić/

Radnički Niš - Crvena zvezda (17.00, TV Arena Sport 1)
/Jovan Šegrt/

TABELA: Crvena zvezda 40, Partizan 36, Vojvodina 30, Voždovac 28, Spartak 26, Čukarički 25, Napredak 23, Radnički Niš 23, Mladost 18, Radnik 18, Mačva 16, Zemun 14, OFK Bačka 13, Javor 11, Rad 8, Borac 7.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar