Човић: Поздрављам жељу, први потез је на Партизану!

"Педесети пут понављам да са наше стране постоји жеља да се постигне договор", порука је председника Звезде новом челнику "вечитог ривала". "Дерби ће бити тест овога о чему говоримо", додао је.

Кошарка 05.11.2017 | 21:45
Човић: Поздрављам жељу, први потез је на Партизану!
Нови председник КК Партизан Остоја Мијаиловић поручио је у среду да уз консолидацију клуба из Хумске жели и уљудне односе са представницима "вечитог ривала", Црвене звезде, којој је пожелео "добре спонзоре" и обострано спортско поштовање.

Констатацији да је приметио "нападе и поруке мржње" са црвено-беле стране, Остојић је додао и поруку да је било претњи упућених новим спонзорима КК Партизан (мада, није открио ко је упућивао претње). Мијаиловић је, ипак, истакао и да не види разлог зашто не би могао да седи и посматра утакмицу заједно са председником Звезде, Небојшом Човићем, у циљу грађења спортског ривалства.

Први човек црвено-белих изјавио је дан касније цени Мијаиловићеву жељу да "вечити" имају пристојне односе и да Звезда инсистира на томе годинама.

"Видео сам из појединих медија изјаве господина Остоје и на први поглед те изјаве ми говоре да се ради о човеку који је амбициозно кренуо у посао кога се прихватио. Међутим, видљиво је одређено неискуство у неким сегментима, јер просто када водите неки клуб не можете ствари да посматрате искључиво црно-бело или црвено-бело, без обзира какву амбицију имате да се изборите за одређени статус. У вођењу клуба има пуно нијанси, проблема, ситуација, у којима, посебно кад је српски спорт у питају, теорија изгледа потпуно другачије од праксе. Ценим жељу господина Остоје да има пристојне односе са КК Црвеном звездом, када је то већ споменуо, али то треба да буде без замена теза", изјавио је Човић.

Он је додао да Звезда на таквим односима "и инсистира већ годинама".

"Тачније, од 2011. године, али повратну информацију и реакцију до сада нисмо имали. Тако да то 'пребацивање лопте' у наше поље једноставно 'не пије воду'".

Човић је поручио Мијаиловићу да би требало да направи анализу и да пронађе "узроке и клице" нетрпељивости.

"Господин Остоја би требало и да анализира шта се заправо све догађало и какво је понижавање и гажење претрпела Црвена звезда. Но, то није проблем Црвене звезде, већ је то њихов проблем, нове управе. Тако да су сви наши апели да све сведемо на терен и борбу ривала и спорт остајали без одговора", истиче председник Звезде у изјави за МОНДО.

На поруку из Хумске да је вршен притисак на спонзоре из Звезде, Човић каже:

"Не знам ко је то вршио притисак на њихов клуб, али знам да је у време када је КК Црвена звезда била на маргини није имала буквално ниједног спонзора на дресу и за то имам документоване податке. Такође знам какво је бахаћење у том времену било из КК Партизан и тад су показали своје право лице".

Први човек црвено-белих рекао је да се Звезда није залагала за гашење ниједног клуба и говорио је и о спонзорствима Партизана.

"Управа Партизана је ово време од 2012. године назвала 'апартхејдом'. Какав је то апартхејд када они и сада изгледају као покретна 'рото-реклама'? Никада се нисмо залагали за гашење ниједног клуба, а нарочито не КК Партизан, али смо се залагали за потпуну транспарентност, а то значи да не можете да глумите да немате паре и да пребацујете на Црвену звезду да је 'државни банкомат', а да на пример само за 'Теслу' добијете 400.000 евра или својевремено од Фудбалског клуба Партизан 200.000 евра и да не набрајам даље".

Човић је посебно истакао да је неопходно да "вечити ривали" седну за сто и да се заједно боре за своје.

"Ово је педесети пут да ћу поновити да са наше стране постоји расположење да седнемо и да се договоримо како ћемо заједнички наступати код наше државе, са којом две спортске институције - Звезда и Партизан морају и треба да сарађују".

Председник Звезде прокоментарисао је и "поруке мржње", објашњењем да нико у Звезди не мрзи било кога.

"Моја обавеза и легитимно право је да браним интересе клуба који водим и да укажем на неке аномалије којих сам се већ дотакао. Видим да је господин Остоја помињао и некакво гашење КК Партизан. Не бих знао да вам кажем како изгледа тај процес, никада ми такве ствари нису падале на памет, али верујем да господин Мијаиловић може да пита неке од сарадника у клубу, који су радо користили крилатицу 'може нам се'. Па, чак и неки људи који су скупо наплаћивали часове у Партизану", алудирао је Човић на бившег тренера црно-белих Душка Вујошевића и његову тужбу против Партизана.

На могућност да председници "вечитих" у будућности можда и заједно гледају дербије, Човић најављује да ће наредни, заказан за понедељак у АБА Лиги, посматрати као "тест" за даље развијање односа.

"Уосталом, имаћемо тест и својеврсну вежбу и проверу свега овога о чему причам и о чему је причао и господин Мијаиловић, већ у понедељак. Ако не будемо чули увреде на личној основи, најприземније увреде упућене на више адреса, онда ћемо моћи да дебатујемо да смо кренули малим кораком напред. Овако се враћамо на почетак - теорија и демагогија је једно, а пракса и реалност нешто друго. Верујем да ће временом господин Мијаиловић одговор на нека питања добити само кроз праксу, јер неке ствари не постоје и не могу да се науче у приручницима. Знам о чему говорим, јер сам у кошарци већ скоро 50 година", рекао је Човић и подвукао:

"Има времена, а до тада поздрављам жељу и вољу да се наши односи побољшају и да се боримо као спортски ривали на терену. Први потез је у рукама нашег спортског ривала".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

06.11.2017 08:01

Говно бахато и цораво,одзвонило је и теби,досадио си и својим спонзорима.Врло брзо ти следи отрезњење....

ОДГОВОРИТЕ