"Да ми је ранг битан, играо бих Париз, а не Базел!"

Швајцарски тенисер Роџер Федерер је у Базелу освојио осму титулу од почетка године и заокружује фантастичну сезону иза себе.

Тенис 03.11.2017 | 13:30
"Да ми је ранг битан, играо бих Париз, а не Базел!"
Федерер ове године игра као младић у погледу квалитета, али не и квантитета турнира на којима наступа. Тако је уместо турнира у Паризу бирао Базел.

"Наравно да мислим о свом ренкингу, али када сам одлучио да се повучем из Берсија (Париза) ту није било недоумица. Да сам био ближе Рафи, играо бих вероватно, али у овом тренутку мом телу треба одмор. Не могу превише да ризиујем пред Завршни мастерс и следећу сезону", каже Федерер у разговору за Ле Матен. 

Надал је потврдио прво место на крају године са 10.465 бодова испред Федерера који има 9.005. Упркос освајању два Грен слем турнира (Аустралија и Вимблдон) Федерер није завршио на првом месту АТП листе још једном. 

"У почетку сам мислио да ћу ако освојим два Грен слема бити први. Али Рафа је био бољи, а разлика је превелика. А да је ренкинг заиста мој приоритет играо бих у Берсију уместо у Базелу. Жао ми је што сам се повредио у Монтреалу током финала када сам био у доброј форми и посебно жалим што сам морао да се повучем са турнира у Синсинатију на коме сам увек играо добро", рекао је Швајцарац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар