"Da mi je rang bitan, igrao bih Pariz, a ne Bazel!"

Švajcarski teniser Rodžer Federer je u Bazelu osvojio osmu titulu od početka godine i zaokružuje fantastičnu sezonu iza sebe.

Tenis 03.11.2017 | 13:30
"Da mi je rang bitan, igrao bih Pariz, a ne Bazel!"
Federer ove godine igra kao mladić u pogledu kvaliteta, ali ne i kvantiteta turnira na kojima nastupa. Tako je umesto turnira u Parizu birao Bazel.

"Naravno da mislim o svom renkingu, ali kada sam odlučio da se povučem iz Bersija (Pariza) tu nije bilo nedoumica. Da sam bio bliže Rafi, igrao bih verovatno, ali u ovom trenutku mom telu treba odmor. Ne mogu previše da riziujem pred Završni masters i sledeću sezonu", kaže Federer u razgovoru za Le Maten. 

Nadal je potvrdio prvo mesto na kraju godine sa 10.465 bodova ispred Federera koji ima 9.005. Uprkos osvajanju dva Gren slem turnira (Australija i Vimbldon) Federer nije završio na prvom mestu ATP liste još jednom. 

"U početku sam mislio da ću ako osvojim dva Gren slema biti prvi. Ali Rafa je bio bolji, a razlika je prevelika. A da je renking zaista moj prioritet igrao bih u Bersiju umesto u Bazelu. Žao mi je što sam se povredio u Montrealu tokom finala kada sam bio u dobroj formi i posebno žalim što sam morao da se povučem sa turnira u Sinsinatiju na kome sam uvek igrao dobro", rekao je Švajcarac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar