ЕЛ: Пакао Арене за Бамберг, Лука се враћа кући!

Кошаркаши Црвене звезде и Бамберга играју у петом колу Евролиге у Арени. Звезда је на домаћем терену тврд орах који нису успели да сломе Барселона и Макаби.  Звездина шанса! Бросе Бамберг је сасвим победива екипа, поготово у Београду.

Кошарка 02.11.2017 | 17:30
ЕЛ: Пакао Арене за Бамберг, Лука се враћа кући!
Бросе Бамберг се нада да ће бити први тим који је Београђане савладао у српској престоници.

По једна победа у "Пиониру" и Арени и одлична атмосфера на оба меча донеле су Звезди 87:84 против Макабија и 90:82 против каталонске екипе.

Тренера Бамберга Андреу Тринкијерија многи навијачи Звезде памте од пре три године када је као тренер Уникса избацио Звезду у полуфиналу Еврокупа, а један од играча Звезде је те 2014. био и капитен Лука Митровић. 

Митровић се сада враћа у Арену, али као играч Бамберга. 

Звезда се узда у напад и индивидуалне квалитете најбољих играча, али и променљиве игре Бамберга у домаћој лиги. 

Немци су до сада изгубили пет од десет мечева у сезони, што се може приписати одласцима (Козер, Мели, Стрелнијекс...) али и компоновању екипе и доласцима нових играча. 

Уз Митровића се у Београд враћа још један момак који је играо у црвено-белом дресу. Квинси Милер је у дресу Звезде "жарио и палио" а код Тринкијерија нема лидерску уогу какву је имао раније. 

Уместо тога, пажњу треба обратити на Рикија Хикмена који лако може да веже серију шутева споља и очас посла направи разлику. Иако ветеран, може да зада велике проблеме одбрани Звезде и из соло акција, али и из "спот ап" ситуација. 

На другој страни имамо Тејлора Рочестија који ове сезоне игра фантастично и убојит је и са дистанце и унутар линије 6.75.  

Велики део обавеза у нападу ће извесно имати и Милко Бјелица тим пре што због повреде одсуствује Перо Антић.

Звезда повремено има проблема у комуникацији играча на дефанзивним задацима, што се тиму Душана Алимпијевића може обити о главу ако Бамберг крене да погађа тројке.

Немачка екипа је у првенству Немачке лошија од Бајерна који води српски селектор Саша Ђорђевић па своју форму може тражити баш против београдских црвено-белих. И једни и други су променили доста тога у саставима и утисак је да се до сада Звезда боље сналази са новајлијама.

Једино што се није променило је атмосфера. Ако доњи прстен Арене од 18 часова буде испуњен као што је био против Макабија и бучан као што је био против Барселоне у "Пиониру", чека нас спектакл у коме Звезда може да се нада победи, а Бамберг чека врућа добродошлица у престоницу Србије.

Неће бити много бољих шанси за Црвену звезду да може да каже да је фаворит у Евролиги. А ако гледамо генералну слику, она то вечерас јесте. Има феноменалну прилику да поново одбрани домаћи терен. У Београд стиже Бросе Бамберг у оквиру петог кола Евролиге. Шанса за Звезду да дође и до треће победе и да тако скочи на скор 3-2 што би било изузетно с обзиром на све околности!

Бросе је доста изменио састав у односу на прошлу сезону и барем на папиру је - слабији. Ако ћемо да судимо по последњој утакмици, у најбољој форми је Дорел Рајт, човек који је само пар дана пре тог меча против Басконије стигао у тим из Игокее. То показује да Бамберг баш и не ради све савршено.

Поред Рајта у тим су овог лета стигли Брајс Тејлор, Огастин Рубит, Лука Митровић, ДанијелХекет, Рики Хикман и Квинси Милер. Отишли су Јанис Стрелнијекс, Данијел Тајс, Леон Крацер,Фабијен Козер, Даријус Милер, Владимир Веременко, Џарел Мекнил.

Хекет се још враћа у форму после дуже паузе због повреде, Квинси Милер није на радаруТринкијерија, Рики Хикман не делује као неко ко у животној форми, Лука Митровић не блиста... Објективно, није ово тим ког Звезда треба да се плаши.

Можда највећа претња може да буде Лука Штајгер у шуту за три поена, а можда иМитровић као човек који ће бити посебно мотивисан и који одлично познаје дешавања у Београду и Звезди чији је био капитен и где је оставио трага.

"Тешка утакмица, јак противник, посебно на њиховом терену. То је један од најтежих терена у Европи за игру. Наравно да сам узбуђен што се враћам, не само да бих играо утакмицу већ да бих видео фамилију, неке људе из клуба. Али у тих 40 минута бићу фокусиран само на то како да добијемо меч", рекао је Митровић.

И Бросе засад има скор 2-2, али је тим Андрее Тринкијерија једну од те две победе однео против Басконије, за сада најслабије екипе у такмичењу, и против Уникахе, која се осим у првом колу и скалпа против Фенербахчеа није претерано прославила.

Посебно добро изгледа Звездин међусобни скор против Бросеа. Црвено-бели су добили сва четири међусобна дуела. Прошле сезоне се играло на кош у Немачкој, док је Звезда лагано добила дуел у Београду с 74:60.

И тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић се узда у домаћи терен. Иначе, требало би и на овом мечу, као и против Макабија, да само доњи прстен Арене буде у оптицају.

”У свом ростеру имају пет-шест играча који могу, и играју на позицијама један и два, почев од Зисиса преко Хикмена до Хекета, сви могу бити организатори игре. Екипа је комплетирана довођењем Рајта из Игокее и сада је ту састав са преко 12 добрих играча. Са друге стране, наше шансе за победу се повећавају када играмо кући у атмосфери коју имамо. Овде када имамо пуне трибине, дефинитивно никоме није лако”, рекао је Алимпијевић.

Звезда постиже више кошева у просеку од Бамберга (82,8:78), има више скокова (31,3:30,8), асистенција (16,3:15,5) и дупло више украдених лопти (7,3:3,5). Звезда је боља у шуту за три, док је Бросе бољи у слободним бацањима и шуту за два поена.

Најбољи стрелац Звезде до сада је Милко Бјелица са 18 датих поена, док је Тејлор Рочестина другом месту са 16,8 (ово ће му бити 50. утакмица у Евролиги у каријери). Иначе, њих двојица су четврти и пети најбољи стрелац досадашњег тока Евролиге. У Звезди се до сада истиче још Џејмс Фелдин са 12 поена. Рики Хикмен је најбољи у Бросеу са 14 поена у просеку, Радошевић је на 11,8 и Рубит на 9,8.

Звездо - искористи ову прилику.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар