Видео: Кун Агуеро најбољи стријелац у историји Ситија!

Аргентинац Серхио Кун Агуеро постао је у среду увече најбољи стрелац у историји Манчестер Ситија.

Фудбал 02.11.2017 | 15:45
Видео: Кун Агуеро најбољи стријелац у историји Ситија!
Агуеро је у Напуљу постигао 178. гол за клуб који је основан пре чак 137 година.

На првом месту вечне листе стрелаца престигао је Ерик Брука, а иза њега су још Томи Џонсон, Колин Бел, Џо Хејз, Били Мередит, Френсис Ли, Томи Брауел, Били Гилеспи те Фред Тилсон.

Аргентинац је у Сити стигао 2011. године из Атлетико Мадрида и одиграо 264 утакмице. Каријеру је почео 2006. у Индепендијентеу. 

У уторак је преломио меч против Наполија, голом из контранапада донео је "грађанима" вођство 3:2, у победи од 4:2 која је послала Сити у осмину финала Лиге шампиона.



Серхио "Кун" Агуеро је гол-машина.

Аргентински фудбалер, који је 2011. године дошао у Манчестер сити, остварио је велико достигнуће, поставши најбољи стрелац у историји тог енглеског клуба, а историја је дуга више од 120 година!

Головима у Напуљу против "напаљених" Наполитанаца, Агуеро је не само донео победу свом Манчестер ситију у Лиги шампиона, већ је себи обезбедио место на листи "бесмртних" у историји клуба из Манчестера.

Агуеро је са 178 голова избио на прво место вечне листе стрелаца Манчестер ситија, претекавши Ерика Брука који је дао гол мање. Притом, Брук је играо... пазите сад пре 78 година, од 1928. до 1939. године!

Дакле, Аргентинац је срушио рекорд клуба који је био на снази безмало једно столеће!

Агуеро је тих 178 голова дао у 264 утакмице колико је до сада одиграо у дресу Ситија. Тресао је мреже готово свим противницима са којима се сусретао Манчестер сити, а он био у игри. Прецизан податак је: 54 противника, а он је дао голове против 48!

Али, НАЈВАЖНИЈИ ГОЛ његове каријере је ОВАЈ, без дилеме. Гол у последњем минуту против Квинс Парк Ренџерса за титулу шампиона Енглеске у сезони 2011/12. Агуеро је буквално "украо" титулу Манчестер јунајтеду!



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар