Video: Kun Aguero najbolji strijelac u istoriji Sitija!

Argentinac Serhio Kun Aguero postao je u sredu uveče najbolji strelac u istoriji Mančester Sitija.

Fudbal 02.11.2017 | 15:45
Video: Kun Aguero najbolji strijelac u istoriji Sitija!
Aguero je u Napulju postigao 178. gol za klub koji je osnovan pre čak 137 godina.

Na prvom mestu večne liste strelaca prestigao je Erik Bruka, a iza njega su još Tomi Džonson, Kolin Bel, Džo Hejz, Bili Meredit, Frensis Li, Tomi Brauel, Bili Gilespi te Fred Tilson.

Argentinac je u Siti stigao 2011. godine iz Atletiko Madrida i odigrao 264 utakmice. Karijeru je počeo 2006. u Independijenteu. 

U utorak je prelomio meč protiv Napolija, golom iz kontranapada doneo je "građanima" vođstvo 3:2, u pobedi od 4:2 koja je poslala Siti u osminu finala Lige šampiona.



Serhio "Kun" Aguero je gol-mašina.

Argentinski fudbaler, koji je 2011. godine došao u Mančester siti, ostvario je veliko dostignuće, postavši najbolji strelac u istoriji tog engleskog kluba, a istorija je duga više od 120 godina!

Golovima u Napulju protiv "napaljenih" Napolitanaca, Aguero je ne samo doneo pobedu svom Mančester sitiju u Ligi šampiona, već je sebi obezbedio mesto na listi "besmrtnih" u istoriji kluba iz Mančestera.

Aguero je sa 178 golova izbio na prvo mesto večne liste strelaca Mančester sitija, pretekavši Erika Bruka koji je dao gol manje. Pritom, Bruk je igrao... pazite sad pre 78 godina, od 1928. do 1939. godine!

Dakle, Argentinac je srušio rekord kluba koji je bio na snazi bezmalo jedno stoleće!

Aguero je tih 178 golova dao u 264 utakmice koliko je do sada odigrao u dresu Sitija. Tresao je mreže gotovo svim protivnicima sa kojima se susretao Mančester siti, a on bio u igri. Precizan podatak je: 54 protivnika, a on je dao golove protiv 48!

Ali, NAJVAŽNIJI GOL njegove karijere je OVAJ, bez dileme. Gol u poslednjem minutu protiv Kvins Park Rendžersa za titulu šampiona Engleske u sezoni 2011/12. Aguero je bukvalno "ukrao" titulu Mančester junajtedu!



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar